Emniyet, 3 bin 500 öğrenciyi eğitimden geçirdi, 7 bin anne babaya mektupla ulaştı

Antalya'nın Finike ilçesinde, 'Güvenli Okul, Güvenli Eğitim' projesi kapsamında 3 bin 500 öğrenci eğitimden geçirildi. Özel eğitimli polis memurları t

Antalya'nın Finike ilçesinde, 'Güvenli Okul, Güvenli Eğitim' projesi kapsamında 3 bin 500 öğrenci eğitimden geçirildi. Özel eğitimli polis memurları tarafından okullarda konferanslar verildi. Konunun hassasiyetine dikkat çeken yetkililer, yeri geldiğinde sınıf sınıf dolaşarak öğrencilere projeyi anlattı.

Ayrıca, emniyet, 7 binden fazla anne ve babaya da mektupla ulaşarak ebeveynleri bilgilendirdi. Proje kapsamında öğrenci servisi işletenler, şoförler ve kantin çalışanlarıyla görüşüldü. Çalışmalara aralıksız devam edeceklerini belirten İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, verilen eğitim sayesinde okul çevresinde güvenliği sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

İçişleri ile Milli Eğitim bakanlıkları arasında imzalanan, 'Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Arttırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü' kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Okul okul gezerek öğrencilere proje çerçevesinde çocuk haklarını da anlatan yetkililer, okul geçici görevlisi olarak yetiştirdikleri öğrencilerden de destek alıyor. Bu öğrenciler, polisin olmadığı yerde okul çevresinde düzeni sağlıyor.

Talep doğrultusunda Kaymakamlık onayıyla belde okullarına da gittiklerini dile getiren Haşim Çakmaklı, "Şimdiye kadar 3 bin 500'ü geçkin öğrenciye eğitim verdik. Bunun yanında mektup vasıtasıyla 7 binden fazla anne ve babaya ulaştık. Proje kapsamında eğitim verip bilgilendirdik. Öğrenci servisi işletmecileri, şoförler ve kantincilerle de bir araya geldik ve eğitim verdik. Bundan sonra da kendi sorumluluk bölgemizdeki çalışmalarımız devam edecek." dedi.