Ekmekten Fare Dışkısı Çıktı

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde geniş bir bölgenin ekmek ihtiyacını karşılayan fırında imal edilen ekmeklerden fare pisliği çıktığı öne sürüldü

Ekmekten Fare Dışkısı Çıktı
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde geniş bir bölgenin ekmek ihtiyacını karşılayan fırında imal edilen ekmeklerden fare pisliği çıktığı öne sürüldü. Gelen şikayetler üzerine, belediyeye bağlı zabıta ekipleri dün bazı bakkallardan ekmekleri toplattı.
Belediye encümenleri, daha önceden de vatandaşın temizliği konusunda şikayetçi olduğu fırın hakkında karar alarak uyarı cezası vermişti. Belediye yetkilileri, ilçenin büyük bir bölümünün ekmek ihtiyacını karşılayan ekmek fabrikası ile ilgili olarak, "Bundan önce meclis kararı ile bir uyarı cezası verdik. Artık gereken ne ise yapılacak ve cezai işlem uygulanacak" dedi.
Dün bakkaldan ekmek alan Mustafa Hasdemir isimli vatandaş ise, "Her zaman alışveriş yaptığım bakkala gittim ve ekmek aldım. Eve gelip yemek yemeye başladığımızda ekmeklerin içerisindeki pislikleri gördük ve gereken yerlere bildirdik. Vatandaşın sağlığı ile oynamak bu kadar basit mi? Yetkilerden ricamız, bunun önüne geçilsin. Bir an önce gereken ne ise yapılsın" iddiasında bulundu.
İçinden fare dışkısı çıkan ekmekleri üreten ekmek fabrikasının ilçede birkaç yıldır faaliyet gösterdiği ve birkaç kez de şikayet aldığı öne sürüldü.