Edremit'te Öğrenciler Seminerlerle 3 Kat Daha Hızlı Okuyorlar

Balıkesir'in Edremit Eğitim Gönüllüleri (EGDER) tarafından 16 Ocak 2011 arasında düzenlenecek olan 'Hızlı Okuma Yarışması' için seminerler tüm hızıyla sürüyor.

Edremit'te Öğrenciler Seminerlerle 3 Kat Daha Hızlı Okuyorlar
13 farklı kategoride düzenlenen seminerde, 160 öğrencinin anlayarak hızlı okuma hızını en az 3 kat arttırmaya başladıklarını belirten hızlı okuma eğitmeni Kadir Olgun, bu tarz organizasyonlarla okuma aşkını daha küçük yaştaki çocuklara aşılayarak onların bireysel gelişimlerini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.
Olgun, "Okumak insan hayatı şekillendirir ve değiştirir. Okumayı 6-7 yaşlarında ilkokulda öğreniyoruz. Öğrendiklerimiz yüzde 80-85 'ini okuyarak elde ettiğimiz düşünülürse, iyi ve etkili okuma için en son ne zaman kendinizi geliştirdiniz? Eğer öyle yapmadıysanız, ilkokul 2. ya da 3. sınıfa giden çocuğun etkinliğinde bir okuma yaşına sahipsiniz demektir" diyerek etkili ve hızlı okumanın önemine değindi.
Öte yandan 13 Aralık tarihinde başlayan ve 5 haftalık süren seminere katılan öğrenciler arasında ise 16 Ocak 2011 tarihinde düzenlenecek yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.
Kadir Olgun tarafından verilen seminerlere, katılan öğrencilerin velileri kısa sürede çocuklarının başarısında artış olduğunu belirttiler.