Dünya Şampiyonu Halil Akkaş Özel Muzaffer Ancın İ.ö.o.öğrencileri İle Buluştu

2000 metre ve 3000 metre engelli koşu Dünya rekortmeni Halil Akkaş, Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu'na gelerek spor tesislerini gezip öğrencilerle sohbet etti

Dünya Şampiyonu Halil Akkaş Özel Muzaffer Ancın İ.ö.o.öğrencileri İle Buluştu
2000 metre ve 3000 metre engelli koşu Dünya rekortmeni Halil Akkaş, Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu'na gelerek spor tesislerini gezip öğrencilerle sohbet etti. Öğrencileri spor kulübü esnasında ziyaret eden Akkaş, sevgi gösterileriyle karşılandı. Ünlü sporcu, öğrencilere spora nasıl başladığını anlattı.
Spora tesadüfle başladığını belirten Akkaş, buraya gelinceye kadar çok fedakarlıklarda bulunduğunu belirterek asıl amacının tüm dünyada Bayrağımızın dalgalanmasını sağlamak ve İstiklal Marşımızı dinletmek olduğunu vurguladı. Eğitim hayatında spor yapmanın gerek zihinsel gerek bedensel gelişime katkılarının bilincinde olan Özel Muzaffer Ancın İ.Ö.O. öğrencileri, ünlü atletin anlattıklarından çok etkilendiler. Söyleşide Akkaş'ın Dünya ve Avrupa şampiyonası yarışmalarından kesitler izletildi. Ayrıca Akkaş yanında getirdiği Fenerbahçe formalarını çekilişle öğrencilere hediye etti.
Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Alkın, amaçlarının öğrencilere başarılı kişilerle tanıştırıp onları örnek almasını sağlamak olduğunu belirtti. Alkın, ayrıca bundan sonra her ay dalında başarılı olmuş bir ünlünün okula davet edilerek öğrencilerle bir araya gelmesinin sağlanacağını söyledi.
Bilindiği gibi Milli Atlet Halil Akkaş, 2002 Dünya Gençler Şampiyonası: 3000 metre engelli dünya şampiyonu, 2006 Balkan Salon Şampiyonası: 1500 metre Şampiyonu, 2006 Dünya Salon Şampiyonası: 1500 metrede dünya 4.sü, 2007 Üniversiteler Arası Olimpiyatlarda 3000 metre engelli dünya şampiyonu ve Üniversiade Dünya Oyunlar Rekoru, 2007 Mayıs ayı, Avrupa'da Ayın Atleti başarısını kazanmıştı.