DSP Genel Başkanı Türker: 2007'de önümüzü kesenler şimdi de yok etmek istiyorlar

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin Parlamento'ya girmeyi hedeflediğini, önümüzdeki seçime tek başına katılacağını söyledi. DSP'nin başka bir part

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin Parlamento'ya girmeyi hedeflediğini, önümüzdeki seçime tek başına katılacağını söyledi. DSP'nin başka bir partiyle birleşip birleşmeyeceği şeklindeki soruya DSP lideri Türker, "Kimse DSP'ye 'birleşin' demesin. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. DSP seçime tek başına girecektir.'' dedi.

2007 seçimlerinde CHP'ye destek vermeye zorlandıklarını ancak sonucun ortada olduğunu hatırlatan Türker, ''2007 yılında işbirliğine zorladılar da ne oldu? Siyasette iki artı iki, dört etmiyor. O zaman bu işi organize edenler, şimdi CHP'den kendilerine koltuk kaptılar.'' diye konuştu. 2007'de DSP'nin önünü kesenlerin bugün partilerini yok etmek istediklerini dile getiren Türker, ''2007'de DSP'nin önünü kesenler, bugün DSP'yi yok etme operasyonuna girmek istiyorlar. DSP, Bülent Ecevit'in ölünceye kadar üye olduğu partidir. Geçmişte Ecevit'i suçlayanlar, şimdi 'Biz Ecevitçiyiz' diyorlar. DSP'nin mavi rengi rengimizdir, güvercin amblemimizdir. Halk da bu seçimde mührünü güvercin amblemine vuracaktır.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kendilerini CHP ile birleşmeye zorlayanların aslında bunun Ak Parti'nin işine yarayacağını hesap etmediğini söyleyen Türker, 2007 seçim sonuçlarına atıfta bulunarak; ''Durmadan 'DSP ile CHP birleşsin, oyları bölmesin' demek, AKP'ye yarar." ifadelerini kullandı.