Domuz gribi yeniden Almanya'da

Almanya'da domuz gribine yakalandığı belirlenen iki kişi hayatını kaybetti. Domuz gribine bağlı olarak Aşağı Saksonya eyaletinde meydana gelen ölüm va

Almanya'da domuz gribine yakalandığı belirlenen iki kişi hayatını kaybetti. Domuz gribine bağlı olarak Aşağı Saksonya eyaletinde meydana gelen ölüm vakalarının ardından açıklama yapan Eyalet Sağlık Bakanı Aygül Özkan, vatandaşlara aşı olmaları çağrısı yaparken, uzmanlar paniğe kapılmaya gerek olmadığını belirtti.

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Göttingen kentinde H1N1 olarak bilinen domuz gribine yakalanan 3 yaşında bir kız çocuğu ve 51 yaşında bir erkek hayatını kaybetti. Aşağı Saksonya Sosyal İşler, Sağlık, Aile, Kadın, Uyum ve İmar Bakanı Aygül Özkan, domuz gribine yakalanan iki kişinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Paniğe kapılmaya gerek olmadığını ifade eden Özkan, domuz gribine karşı aşı olunması çağrısı yaptı. Gribin zararsız bir hastalık olmadığını, ağır bir seyir gösterebileceğini ortaya koyduğunu ifade eden Özkan, "Her ne kadar paniğe kapılmak için bir neden bulunmasa da hastalığın bulaşmasını engellemenin en iyi yolunun grip aşısı olduğunu görüyoruz." dedi. Bakan Özkan, özellikle hamileler, kronik hastalığı bulunanlar ve yaşlılardan doktora giderek aşı olmalarını istedi. Hayatını kaybeden iki kişinin domuz gribine ne zaman ve nerede bulaştığı bilinmiyor.

Aşağı Saksonya Eyaleti Sağlık Dairesi Başkanı Matthias Pulz paniğe kapılmamak gerektiğini belirterek, bazı durumlarda gribin ölümle sonuçlanmasının normal olduğuna vurgu yaptı. Bu durumun yeni bir salgın tehdidi oluşturmadığını ancak mevsime bağlı olarak yeni bir grip dalgasının gelmekte olduğunu belirten Pulz, Aşağı Saksonya Sağlık Dairesi'nin kayıtlarına göre grip vakalarının dörtte üçünün domuz gribi (H1N1) olduğunu kaydetti. 2009-2010 yılları arasında domuz gribi nedeniyle Aşağı Saksonya Eyaleti'nde 27, Almanya çapında ise 350 kişi hayatını kaybetmişti.