Danıştay, kararı bozmazsa Başkan Günaydın yargılanacak

İçişleri Bakanlığı'nın izniyle Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem ve dönemin Personel M

İçişleri Bakanlığı'nın izniyle Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem ve dönemin Personel Müdürü Gürkan Işıner'in yargılanacağı belirtildi.

Kararın iptali için Danıştay'a itiraz eden Günaydın'ın başvurusunun reddi durumunda, yardımcısı Erdem ile mahkeme kararlarını uygulamadığı ve görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle yargılanacak.

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Taşkaya, 29 Mart 2009 seçimlerinde Yusuf Ziya Günaydın'ın seçilmesinden hemen sonra görevinden alınarak hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Taşkaya, bunun üzerine 24 Eylül 2009 tarihinde yürütmenin durdurulması istemiyle İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Yürütmeyi durduran mahkeme, üç ay sonra Taşkaya'nın görevine iadesine karar verdi. Belediye Başkanlığı, Mustafa Taşkaya hakkında yürütülen soruşturmaları gerekçe göstererek göreve iade kararını uygulamadı. Taşkaya, daha sonra açığa alındı. Bunun üzerine, Taşkaya, durumu İçişleri Bakanlığı'na bildirdi.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda hazırlanan rapor, bakanlık makamına sunuldu. İçişleri Bakanlığı, 10 Ağustos 2010 tarihinde verdiği kararda, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Başkan Yardımcısı Recep Erdem ve dönemin Personel Müdürü Gürkan Işıner hakkında, mahkeme kararlarını uygulamamak ve görevi kötüye kullanmak suçundan yargınlanmaları kararını verdi.

Bakanlık kararında, "Müşteki hakkında başlatılan disiplin soruşturmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen suç bulunduğuna dair henüz bir rapor hazırlanamamış, ayrıca, göreve iadesiyle ilgili mahkeme kararı da uygulanmamıştır. Kişilerin görevini kötüye kullandığı, yapılan işlerin yasa ve disiplin suçu hukukuna uymadığı, böylece müştekinin mağduriyetine sebep verilmesine neden olduğu anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, belediyenin, bakanlığın bu kararına Danıştay'da itiraz ettiği öğrenildi. Danıştay bu kararı bozmazsa Başkan Günaydın ile birlikte Erdem ve Işıner'in, Mustafa Taşkaya hakkındaki mahkeme kararını uygulamamak suçundan hukuki süreçte yargılanacağı bildirildi.

Eski Belediye Başkanı Yardımcısı Mustafa Taşkaya da belediye başkanlığı tarafından açığa alınmak için kendisine isnat edilen suçların görevden uzaklaştırmayı gerektirmediğinin ortaya çıktığını söyledi. Taşkaya, Danıştay'ın kararı bozmaması halinde ilgiler hakkında davanın başlayacağını belirtti.