Çöp Bidonları Artık Pis Koku Yaymayacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, geri dönüşüm konusunda birçok ilke imza atıklarını hatırlatarak, atık yemekleri toplama çalışmasını başlattıklarını söyledi.

Çöp Bidonları Artık Pis Koku Yaymayacak
Atık kağıt, cam, plastik, pil ile elektrik ve elektronik atıklarını düzenli olarak toplayarak ekonomiye kazandırdıklarını, bu çalışma gerçekleştirilirken amacın ekonomiden ziyade çevre ve doğayı kirlilikten koruma olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi olarak 10 yıl önce kağıt, cam ve plastik toplamaya başladık. Sonraki yıllarda alanı genişleterek pil ve elektronik malzemeleri toplamaya başladık. Bu maddeler içerdikleri kimyasal maddeler ile çevreyi dolayısıyla da doğanın yaşamsal dengesini bozan son derece tehlikeli atıklardır. Biz bunları toplarken çevreyi temizleyip, diğer taraftan da ekonomiye kazandırdık. Bu gelirlerle de yine çevreci bir yaklaşım ile çöp konteynırları, kent mobilyaları aldık, parklar inşa ettik. Şimdi de atık yemekleri toplayacağız. Bunun için 6 metreküplük bidonlar satın aldık. Özellikle toplu yemek yenilen lokanta, yemekhane, düğün salonları gibi yerlere bıraktık. Haftanın 4 günü buralardan alıyoruz" dedi.
Toplanan atık yemeklerin öncelikle köpek barınma merkezine verileceğini, ancak ilerleyen zamanlarda bu tür atıklardan gübre yapmak isteyen işletmelere verileceğini ifade eden Büyükkılıç, bu çalışma ile geri dönüşümde yeni bir uygulamanın başlatılmış olduğunu, ayrıca çöp konteynırlarına atılan artık yemeklerin oluşturduğu pis koku ile çevre kirlenmesinin önleneceğini sözlerine ekledi.