Çocuk Gözüyle Düzce'nin Özellikleri

Düzce'de ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen "Çocuk Gözüyle Düzce'nin Özellikleri" konulu kompozisyon yarışmasının birincileri Uzunmustafa İlköğretim Okulu öğrencisi Ahsen Dikmen ile Anadolu Öğretmen Lisesinden Ayşenir Gülsüm Eser oldu

Çocuk Gözüyle Düzce'nin Özellikleri
Düzce'de ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen "Çocuk Gözüyle Düzce'nin Özellikleri" konulu kompozisyon yarışmasının birincileri Uzunmustafa İlköğretim Okulu öğrencisi Ahsen Dikmen ile Anadolu Öğretmen Lisesinden Ayşenir Gülsüm Eser oldu.
Avrupa Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları arasında düzenlemiş olduğu "Çocuk Gözüyle Düzce'nin Özellikleri" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan Avrupa Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Şinasi Tuzluoğlu, Düzce'ye her alanda katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Ülke dışında yaşayan vatandaşlarımızın sıladan, gurbetten en sıcak hasret dolu selamlarını getirdik. Deprem günlerinde Düzceliler olarak organize olma kararı aldık ve bu derneği oluşturduk. Amacımız tüm Avrupa coğrafyasında yaşayan vatandaşlarımızı bir dernek altında toplamak ve bu birlikteliğin doğuracağı sinerji ile Düzce'ye katkı sağlamak. Acılar paylaştıkça azalır, sevinçler ise paylaştıkça çoğalır" dedi.
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Atabaş ise Düzce ile Avrupa arasında bir köprü vazifesi gördüklerinin altını çizerek "Çocuk ve genç gözüyle Düzce adı altında bir kompozisyon yarışması düzenledik. Amacımız çocuklarımızın yabancı ülkelerde yaşayan kişilere Düzce'yi nasıl tanıtacaklarını görmekti. Biz Avrupa'da yaşayan Düzceli vatandaşlarımız ile Düzce arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Düzceli olan ve kendisini Düzceli hisseden herkese hizmet verdik. Hayata geçireceğimiz üç projemiz daha var. Bunlardan biri fotoğraf yarışması, mektup arkadaşı projesi ve kardeş okul çalışmasıdır. Bunları Düzce ve Avrupa arasında bir köprü vazifesi görerek hayata geçirmeyi istiyoruz" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Düzceli olmanın önemli bir ayrıcalık olduğunu savunarak, "Geçtiğimiz yıl bize böyle bir talep gelince bunu çok önemsedik. Düzceli olmak önemli bir ayrıcalıktır. Eski Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik'e nerede yaşamak istersiniz diye sormuşlar. Kendisi Düzce yanıtını vermiş. Bu çok önemli bir anekdot. Düzce'de bir süre bulunup ta burayı sevmemek mümkün değil. Bana da sorsalar aynı yanıtı veririm. Biz öğretmenler görev yaptığımız şehirleri sevmek zorundayız. Meslektaşlarım yaşadıkları şehirleri hücrelerine kadar benimseyemiyorlarsa başarılı olamazlar. Bu duygularımızı kaleme kağıda dökme noktasında dernek üyelerimiz bize ön ayak oldu. Biz bundan sonra Düzce'yi tanıtan bütün yarışmalara destek vereceğiz" dedi.
AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay bu tür projeler ile memleket hasreti çeken gurbetçilere hizmet edildiğini kaydetti. Erbay, "Düzce'nin hasretini çekenlere Düzce'yi tanıtanların ömürleri uzun yolları açık olsun" diye konuştu.
Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Düzce'yi yaşanabilir bir il haline getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "Bende buraya isteyerek gelen bir bürokratım. Düzce çok güzel bir şehir. Geçmişte bir afet yaşanmış onun yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bunun dışında ilin gelişmesi ve güzelleşmesi için çaba harcıyoruz. Düzce'yi yaşanabilir iller arasında ilk sıralara taşımaya gayret ediyoruz. Avrupa Düzceliler Derneği buna güzel bir örnek verdi ve doğduğu yeri unutmadı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel ve Avrupa Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Şinasi Tuzluoğlu tarafından verildi.
İlköğretim okulları arasında düzenlenen yarışmada kompozisyon birincisi Uzunmustafa İlköğretim Okulu öğrencisi Ahsen Dikmen birincilik ödülüne layık görüldü. İkinci ise Cumayeri Mehmet Metin İlköğretim okulundan Kübra Çalışkan oldu. Ortaöğretimde kompozisyon yarışmasında dereceyi 3 öğrenci paylaştı. Kompozisyon birincisi Anadolu Öğretmen Lisesinden Ayşenir Gülsüm Eser oldu. Sağlık Meslek Lisesinden Solmaz Helimergin ikinci, Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Elif Özcan'da üçüncülüğe layık görüldü.