CHP Samsun Milletvekili Koç'tan Başarı Üniversitesi mütevelli heyetine övgü

Canik Başarı Üniversitesi'ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Haluk Koç, yeni neslin geleceği için üniversitelere büyük

Canik Başarı Üniversitesi'ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Haluk Koç, yeni neslin geleceği için üniversitelere büyük görev düştüğüne dikkat çekti. Hızla ilerleyen inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Koç, "Parti çalışmaları nedeniyle Ankara'da bulunmam nedeniyle açılışa katılamadım. Fakat, katkı olarak gerekeni yapmaya hazırım." dedi.

Karadeniz'in ilk vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıyan Başarı Üniversitesi'ni ziyaret eden Milletvekili Haluk Koç ve CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Naci Altuncu, Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir ve Başarı Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ile mütevelli heyeti ile bir araya geldi. Başarı Üniversitesi'nin Samsun ve Türkiye adına çok önemli bir gelişme ve proje olduğunu belirten Koç, "Bu tür çalışmalarda ilk adım çok önemlidir. Vakıf olarak bu projenin ilk adımını güzel bir şekilde tamamladığınızı görmekteyim. Sizi bu başarınızdan dolayı kutluyorum. Parti çalışmaları nedeniyle Ankara'da bulunmam nedeniyle açılışa katılamadım fakat, katkı olarak gerekeni yapmaya hazırım." diye konuştu.

Milletvekili Koç, "Politikada yabancı dil eksiklik sorunu var. Bu benim partimde de iktidar partisinde de var. Bir kişiyle tercümanlar aracılığıyla konuşmakla, karşılıklı konuşmak arasında çok büyük farklar var. Üniversite öğrencilerimiz yabancı dil bilmiyor. Bu eksikliği gidererek, yeni nesli dünyaya entegre şekilde yetiştirmeliyiz." temennisinde bulundu.

SİYASETİ BİR MESLEK VEYA GEÇİM KAYNAĞI OLARAK GÖRMÜYORUM

Siyaseti bir meslek veya geçim kaynağı olarak görmediğini, siyasetin toplumun önünü açan sosyal bir kavram olduğunu kaydeden Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir dönem daha adayı olmayı düşünüyorum. Bütün üyelerin önüne çıkıyorsunuz, bütün üyelerin seçimiyle oluyor. Kazanırsak, iddialarımızı yaşama geçirme yönündeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kazanamasam seçilen arkadaşlarımıza ceketimizi temiz bir şekilde bırakırız. Daha sonra da üniversite hayatıma dönerim. Siyaset biterse, hayat bitmiyor. Hayat devam ediyor. O bundun, şu bundan diyerek kimseyi kırmadım. Bu düşünce içerisindeyim ve öyle de devam edeceğim."

Haluk Koç'u üniversite kampüsünde ağırlayan Başarı Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu üniversitenin kuruluşu hakkında bilgi verdi. Durmuşoğlu, "4 yıl önce 19 gönüllü ile bu yola çıktık. Resmi izinler ve yer tahsisi olarak bir çalışmamız oldu. 16 Mayıs 2010 temel atma törenimiz oldu. Yaklaşık 7,5 ay gibi bir sürede de 25 bin metrekare kapalı alan ilk bölümün kaba inşaatının son aşamasındayız. 2012-2014 yılında inşallah 4 fakülteyle eğitime başlanacak." bilgisini verdi.

Devlet üniversitelerinden aldıkları bilgiyi deneyimi vakıf üniversitelerini aktarmak istediklerini vurgulayan Mütevelli Heyeti Başkanı Bekdemir de şunları söyledi:

"Vakıf üniversiteleri devlet üniversitelerinin yanında hemen büyüyen bir küçük kardeşi, hemen yanında büyüyen daha dinamik ve daha hızlı karar verebilen yapısıyla yüksek öğretimimizin bir çözüm ve çıkış noktası olacağını düşünüyoruz. Bir tek ülkemize değil, dünyaya insan yetiştirmek istiyoruz. Ülkemizde yetişen bir genç, gidip Finlandiya'da iş kurabilmeli. İş gücü her yerde kıymetlidir ve takdir edilir. Yeni neslimizi adeta bir dünya vatandaşı gibi yetiştirmeliyiz. Bunu içinde bilim yuvaları olan üniversitelerimizi sayısı ve kalitesini artırmalıyız."

Sohbetin ardından Milletvekili Koç, Başarı Üniversitesi ziyaret defterini imzalayarak, vakıf başkanı ve heyetiyle hatıra fotoğrafı çekildi.