Chp'de İl Başkanları Milletvekili Adayı Olmak İçin Sıraya Girdi

CHP'de il başkanları milletvekili aday olmak için sıraya girdi

CHP'de il başkanları milletvekili aday olmak için sıraya girdi. CHP Merkez Yönetim Kurulu'nca (MYK) il ve ilçe başkanlarından milletvekilliğine aday olacakların 10 Ocak'a kadar isimlerini Genel Merkez'e bildirmeleri yönünde alınan tavsiye kararının ardından aday patlaması yaşandı.
Pazartesi günü gerçekleştirilen MYK toplantısında alınan tavsiye kararı uyarınca, 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının görevlerinden istifa ederek milletvekili aday adayı olacaklarını Genel Merkeze bildirmeleri yönünde tavsiye kararı alınmıştı. Edinilen bilgiye göre, bu kapsamda aralarında İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in de bulunduğu 40'ın üzerindeki isim milletvekili adayı olduğunu sözlü olarak Genel Merkez'e bildirdi. Alınan tavsiye kararına göre,
milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden istifa etmeleri ve genel merkeze yazılı olarak başvurmaları gerekiyor.
MYK'nın aldığı bu kararın ardından bazı çevreler bunu tasfiye olarak nitelendirirken CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, bunu yalanlayarak, bu konunun seçim çalışması kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.