Bursa Isıtıcı Sıhhi Tesisatçılar Odası 355 aileye soba dağıttı

Bursa Isıtıcı Sıhhi Tesisatçılar Odası, geleneksel hale getirdiği soba dağıtımı ile 7 ilçeden 355 aileyi yeni soba sahibi yaptı.

Bursa Esnaf ve S

Bursa Isıtıcı Sıhhi Tesisatçılar Odası, geleneksel hale getirdiği soba dağıtımı ile 7 ilçeden 355 aileyi yeni soba sahibi yaptı.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB)'a bağlı Tenekeciler Sobacılar Sıhhi Tesisat Isıtma ve İklimlendirme Sanatkârları Odası'nın 8. geleneksel soba dağıtma töreni Yalova yolundaki Bursa Emaye'de gerçekleştirildi. Isıtıcı Sıhhi Tesisatçılar Odası'nın düzenlediği etkinlik kapsamında merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'in yanı sıra Orhaneli, Harmancık, Büyük Orhan ve Keles ilçeleri ile Somuncu Baba Vakfı'na başvuran yardıma muhtaç insanlara soba gönderildi.

Sobaların teslim törenine Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bursa Isıtıcı Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Bedri Gülşen, kaymakam ve belediye başkanları katıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Güney, devlet ve sosyal yardımlaşma vakfı olarak yakacak, gıda nakdi yardımlarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi: "2009'da biz Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak yaklaşık 30 milyon liraya yakın yardım yaptık. Bunun haricinde bir de yakacak yardımı yapılmakta. İlçe vakıfları tarafından 33 bin ton kömür dağıtıldı. Tabi bu kömürü yakacak soba lazım, bunu da Isıtıcılar Odası 8 yıldır yapıyor. Devlet olarak elden geleni yapıyoruz. Yetişemediğimiz yerde ise işadamları, esnaf ve Bursa halkı bize her türlü yardımı yapıyor."

BESOB Başkanı Arif Tak ise insanlara faydalı olmak için çalıştıklarını kaydetti. Gelenek haline gelen bu uygulamanın muhtaç insanlara büyük fayda sağladığına dikkat çeken Arif Tak, "Özellikle kış günü, bu soğukta, o insanlara o ısıyı, sıcağı verebilmek büyük bir fedakarlık ve maharettir. Buna destek verenleri kutluyorum." şeklinde konuştu.

Bursa Isıtıcı Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Bedri Gülşen de bu yıl 8. geleneksel soba yardım kampanyasını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Gülşen, "Bize destek veren üyelerimiz ve esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Üyelerimize telefon açıp kampanyaya katılıp katılmayacaklarını soruyoruz onlarda sağ olsunlar bize destek veriyorlar." dedi.

8 YILDA 4 BİN AİLEYE SOBA DAĞITILDI

Uzun yıllardır devam ettirdikleri soba dağıtımının artık geleneksel hale geldiğini anlatan Gülşen, sözlerini şöyle tamamladı: "Bundan sonra da bu soba yardımı devam edecektir. Belediyelerimiz ve sosyal yardımlaşma vakıflarımız aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere soba dağıtımı yapıyoruz. Bu gün 355 aileye verilmek üzere sobayı belediye başkanları ve kaymakamlara teslim edeceğiz. Bu zamana kadar 8 yılda verdiğimiz sobaları da sayarsak, bu yıl ile birlikte yaklaşık 4 bin soba dağıttığımızı söyleyebilirim."