Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 'Tıp Fakültesi Hastanesi Yozgat'ı Sağlık Başkenti Yapacak'

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk yönetim kurulu toplantısını Rektör Prof. Dr. İnci Varinli Başkanlığında yaptı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 'Tıp Fakültesi Hastanesi Yozgat'ı Sağlık Başkenti Yapacak'
Tıp Fakültesi İdare Binası'nda yapılan toplantı öncesinde bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. İnci Varınli, Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak Tıp dünyasındaki gelişmeleri an be an takip ederek tıbbın kullandığı son teknolojiyi aynı anda hastane bünyesine ekleyerek, bu sağlık hizmetlerinden Yozgat halkını da faydalandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Kuruldukları günden itibaren Yozgat halkına en iyi sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini ve bu düsturda çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Rektör Varinli, "2011 yılının sağlık alanında Yozgat tarihinde altın bir yıl olacak. 2011 yılında Yozgat tarihinde ilk defa açık kalp ameliyatı ve anjiyo hizmeti ile tanışacak. Şehrimiz ilk defa PCR laboratuarı ile tanışacak ve kene vakalarının Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı olup olmadığı tanısı, FMF hastalığı tanısı artık Yozgat'ta konula bilecektir "dedi.
Sağlık hizmetlerinde önemli bir yere sahip olan nükleer tıp merkezinin kurulmasının bu yılki projeler arasında yer aldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. İnci Varinli, "bir başka projemizde sadece gelişmiş modern hastanelerde olan üçüncü derece yoğun bakım üniteleri ile vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerinde önemli bir aşama kaydedilecektir. Green-light tekniği ile prostat ameliyatları, son sistem teknoloji ile donatılmış ameliyathanelerde dünyada sayılı merkezlerde yapılan, ciddi göz operasyonları, Kulak Burun Boğaz (KBB) operasyonları, ortopedi operasyonları gibi sayısını daha da arttırabileceğimiz ve her birisi Yozgat'ın tarihinde ilk olma özelliğine sahip sağlık hizmetleridir. Bu ve buna benzer gelişmelere şahit olacağımız 2011 yılı, sağlık alanında altın standartları yakaladığımız bir yıl olacak" diye konuştu. Yozgat artık sağlık sorunun çözüldüğü, tüm bölgenin sağlık alanında adeta bir sağlık başkenti olacağına inandıklarını vurgulayan Rektör Varinli," Daha iyi sağlık hizmeti alabilmek için Yozgat'tan Ankara, Kayseri, Sivas'a giden vatandaşlarımız artık gitmeyecek. Aksine Kırşehir ve Çorum gibi çevre illerden ilimize gelecekler" ifadelerini kullandı.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Levent Saydam, Tıp Fakültesinde öğretim üyesi sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Şuanda çeşitli branş ve kademelerden 26 öğretim üyemiz bulunuyor. Göreve başlayacak 8 öğretim görevlimiz daha var, yine ilanda bulunan 6 öğertim görevlisi kadromuz bulunuyor. Biray içerisinde öğretim görevlisi sayısının 46'ya ulaşacağına inanıyorum" dedi.
Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar'da bugün yapılan toplantıda ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin ne zaman açılacağını kararlaştırıp en kısa süre içerisinde de yataklı tedaviye başlayacaklarını belirterek, "Şuanda 13 poliklinikle hizmet veriyoruz, bu sayı öğretim görevlilerimiz göreve başladıkça artacaktır" şeklinde konuştu.