Biyolojik arıtmanın tamamlanmasıyla Manavgat'ta mavi bayraklı otel sayısı artacak

Manavgat ilçesinde yapımına devam edilen biyolojik arıtma tesisinin bu yıl hizmete gireceği bildirildi. Atık suların doğa, çevreye ve denize zarar ver

Manavgat ilçesinde yapımına devam edilen biyolojik arıtma tesisinin bu yıl hizmete gireceği bildirildi. Atık suların doğa, çevreye ve denize zarar vermesini önlemek amacıyla inşa edilen tesis sayesinde, bölgedeki mavi bayraklı otel sayısının artması bekleniyor.

Yapımına 3 yıl önce başlanan ve 4 milyon lira masraf edilen biyolojik arıtma tesisinin hizmete girmeye başlamasıyla, atıksular deniz suyuna karışmayacak. Biyolojik arıtmayla, Manavgat'ta 36 bin aboneli konut ve Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB)'nde otellerin atık suları arıtılarak temiz su olarak geri dönüşümü sağlanacak.

Biyolojik arıtmanın turizm sezonu öncesi hizmete girmesiyle birlikte bölgede mavi bayraklı otel sayısının artacağı belirtiliyor. Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Hakimoğlu, turizm şehrinin çevre sorunlarına karşı duyarlı olduklarını söyledi. Halimoğlu, yaptıkları alt ve üst yapı çalışmalarıyla Manavgat'ı dünyada yaşanılabilir 'en iyi şehir' yapmaya çalıştıklarını belirtti. Halimoğlu, bölgede biyolojik arıtma çalışmalarını, Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birlik Başkanlığı (MATAB)'nın yürüttüğünü kaydetti.

Halimoğlu, "Manavgat arıtmasının çalışmaları devam ediyor. Turizm sezonu öncesi hizmete girecektir. Dünya turizminde marka olmuş Manavgat'ta çevrenin ve doğanın korunmasına özel önem veriyoruz. Kızılağaç bölgesinin de arıtmaya bağlanmasıyla birlikte Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB)'nde mavi bayraklı konaklama tesisi sayısı da daha artacaktır. Hedefimiz, bütün deniz kıyılarımızı Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE)'nın belirlediği mavi bayrak kriterlerini harfiyyen yerine getirmektir." diye konuştu.

MATAB Başkanı Recep Barut da biyolojik arıtma çalışmalarının devam ettiğini turizm sezonunda hizmete gireceğini belirtti.

FEE, mavi bayrak kriterlerini belirlemede yüzme suyu analiz sonuçlarının Avrupa Birliği (AB) Yüzme Suları Direktifi ile uyumlu olması, sanayi ve kanalizasyon atıklarının plaj alanlarını etkilememesi ve beldede toplanan atık suların Ulusal Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği'ne uygun bir şekilde bertaraf edilmesini şart koşuyor.

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) verilerine göre, Antalya'ya gelen 10 milyon turistin yüzde 35'i Manavgat'ta konaklıyor. Yabancı konuk ağırlamada turizm şehri Manavgat'ın 160 bin yatak kapasitesi bulunuyor.