'Bilgi Çağında Türkistan'a Yolculuk' Konferansı

Avrasya Gazete, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Birliği Genel Başkanı İsmail Kahraman, Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "Bilgi Çağında Türkistan'a Yolculuk" konulu konferans düzenledi.

'Bilgi Çağında Türkistan'a Yolculuk' Konferansı
Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman, KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlediği konferansta, Türkiye'nin gündem belirlemesi gereken, gerek tarihi birikimi ve gerekse coğrafi konumu nedeniyle dünyada sözü dinlenen bir ülke olması gerekirken hep siyasi mücadele iç hesaplaşmalar nedeni ile enerjisini tükettiğini söyledi. Çevrede ve dünyanın bir çok yerinde çok önemli olayların meydana geldiğini anlatan Kahraman, "İslam ülkeleri ve Arap dünyası ile son yıllarda ki bahar havası temenni ediyoruz kalıcı olur. Türkiye günü kurtarma değil, geleceği şekillendirme planları yapmalı. Eksen kayması tartışmalarıyla İsrail'in ekmeğine yağ süren Türkiye'de ki İsrail lobisine geçmişi çok iyi hatırlatmalıyız. Atatürk Sadabat paktı, Bağdat paktı gibi bölgesel iş birlikleri kurarak Türkiye'yi dışa açmayı başarmıştı. Ama son 50-60 yıldır Türkiye hep içine dönük tartışmalar yapıyor, sen ben kavgalarıyla zaman öldürüyor. Bugün Türk dünyası ve orta Asya sahipsiz, ilgisiz bir şekilde gidiyor. Türkmenistan ve Özbekistan gibi çağdaş Türk cumhuriyetleri Türk vatandaşlarına vize bile vermek istemiyor. Türkiye basit siyasi hesapları bir kenara bırakmalı. Türk dünyası ve orta Asya cumhuriyetlerine doğru yelken açmalıdır" dedi.
Kahraman konuşmasının sonunda, Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı kayıtlarından Karabük ve ilçelerinden şehit olan askerlerin listesini KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Dadaylı Paktaş'a takdim etti.