Beşiktaşlı İbrahim Toraman: Şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız

Beşiktaşlı İbrahim Toraman, ikinci yarıya çok iyi hazırlanıp şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi.

Toraman, Antalya'da kamp yaptıklar

Beşiktaşlı İbrahim Toraman, ikinci yarıya çok iyi hazırlanıp şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi.

Toraman, Antalya'da kamp yaptıkları otelde düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sezon başı çok iyi transferler yapılmasına ve iyi bir başlangıç yapmalarına rağmen istemedikleri sonuçlar aldıklarını anlatan İbrahim Toraman, "Sezonun ilk haftalarında iyi bir performansı gösterdik ama beklemediğimiz puanlar kaybettik. O nedenle hedeflerimizin uzağında kaldık. Ama hiçbir şey bitmiş değil. İkinci yarıya iyi hazırlanıp sonuna kadar kovalamak istiyoruz." dedi.

14 puan önemli bir fark olduğunu kabul eden başarılı futbolcu, "Ama kapatılmayacak bir şey değil. Tabi ki önümüzdeki rakiplerimiz de iyi. Ama umutsuzluğu kapılmamak gerekir. İlk yarı alışma süremiz geride kaldı, bundan sonra çok daha iyi bir Beşiktaş olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Takıma transfer edilen yıldız futbolcuları da değerlendiren İbrahim Toraman, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu isimlere kimsenin söyleyeceği bir şey yok. Kaliteleri belli oyuncular. Şuandaki uyum süreçlerini çok iyi. Biz de onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Beşiktaş'a önemli katkılar yapacağına inanıyorum."

Yıldız futbolcu, yabancı oyuncu çokluğuna rağmen defansta Türk oyuncuların ağırlıkta olmasıyla ilgili soru üzerine de şu açıklamayı yaptı:

"Tabi ki Türk oyunculara da güvenmek, değer vermek gerekiyor. Görev verdiklerinde başarılı olduklarını ve olacaklarını da biliyorum. Bundan sonra nasıl bir şey uygulayacağı hocamızın düşüncesi. Biz elimizden gelenin en iyisin yapıp takımımıza faydalı olacağımızı düşünüyorum."

Yeni transferlerle alternatifli bir takım olduklarını anlatan Toraman, her bölgenin alternatifi olduğunu, çok çalışanın, hocanın isteklerini sahaya daha iyi yansıtanın formayı kapacağını kaydetti.

İbrahim Toraman, kampa getirilen genç oyuncu Muhammed ile ilgili soruya da, "Çok konuşulan genç bir arkadaşımız. Onu tek başına en plana fazla çıkartmak doğru değil. Onunla birlikte alt yapıdan gelen oyuncular da var. Çok yetenekli ve daha çok çalıştığında Beşiktaş'ın yeni bir yıldız kazanacağına inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Teknik Direktör Bernd Suchster ile aralarındaki ilişkinin nasıl olduğu sorusana ise İbrahim Toraman, "Her hocanın kendine göre çalışma sistemi, davranışları var. Ama şuandaki hocamızın da dışarıdan göründüğü gibi olmadığını biliyorum. Onun kendi inandığı bir oyun anlayışı var ve bize bunu uygulanmaya çalışıyor. Dışarıdan gelen seslere aldırış etmeden kendi doğrusu yapmaya çalışıyor." cevabını verdi.

Ligde bütün maçların zor olduğuna dikkat çeken Toraman, "Kimle oynarsanız oynayın o gün kim daha çok mücadele ediyor ve kazanmak istiyorsa o kazanıyor. Tabi ki yıldızların katkısı olabilir ama kim daha çok kazanmak istiyorsa şuan o takımlar ön plana çıkıyor. Önemli olan bunu başarabilmektir. Kalitenizin üzerine o gayreti de koyarsanız o takım ön plana çıkıyor." diye konuştu.

İbrahim Toraman, takımdaki Portekizli oyuncaların çokluğundan dolayı o dili de öğrenmeye başlayacaklarına dile getirdi.

Yıldız futbolcu, Guti'nin kaptan olmasının da kendisini rahatsız etmeyeceğini sözlerine ekledi.