Belediye Arsası Üzerinde Bunan Esnafa Son Uyarı

Van Belediyesi tarafından yapılacak olan 'Çok katlı otopark' alanının boşaltılması için 4 kez uyarı yapıldığı halde yerlerini boşaltmayan 20 dükkan sahibi Van Belediye Başkanı Bekir Kaya tarafından son kez uyarıldı

Belediye Arsası Üzerinde Bunan Esnafa Son Uyarı
Van Belediyesi tarafından yapılacak olan 'Çok katlı otopark' alanının boşaltılması için 4 kez uyarı yapıldığı halde yerlerini boşaltmayan 20 dükkan sahibi Van Belediye Başkanı Bekir Kaya tarafından son kez uyarıldı.
Belediye Başkanı Bekir Kaya, beraberinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Cüneyt Caniş ve meclis üyeleri ile birlikte Demirciler Caddesi üzerindeki eski halk pazarındaki dükkanları tek tek gezerek 10 gün içerisinde alanın boşaltılmasını istedi. Belediye arsası üzerindeki esnafın süre istemesine karşılık Kaya, "10 yıldır burayı kirasız kullanıyorsunuz. Yaklaşık 4 aydır size sürekli tebligatlar yapıyoruz. Her seferinde müddet istiyorsunuz ve personelimizi darp ediyorsunuz. Çok katlı otopark inşaatının başlaması için buranın 15 Ocak 2011 tarihinde boşaltılması gerekiyor. Biz gereken yardımı yaptık, siz de bize yardımcı olun" diyerek cevap verdi.
Esnafları tek tek gezdikten sonra belediyede basın açıklaması yapan Başkan Kaya, dükkan sahipleri ile görüşmeleri için bir komisyon kurduklarını söyledi. Kaya, "Birlikte alternatif bir yer bulmak için çalışma yapmak istedik. Dükkan sahiplerine alternatifler sunduk ama hiçbir alternatifimizi kabul etmediler. Dükkan sahiplerine semt pazarları ya da Sebze ve Meyve Hali'nin arkasında bulanan alanı önerdik. Çünkü bu arkadaşlarımızı mağdur etmek istemedik. Bu önerileri defalarca yaptık, ama bizi dikkate almadılar" dedi.
Başkan Bekir kaya, dükkan sahiplerinin kendilerine kredi bulmasını veya yakında bulanan bir araziyi tahsis etmelerini istediklerini aktardı. Çarşı merkezinde bulanan boş bir arazi için yaptıkları görüşmelerde ise kendilerinden kira bedeli istendiğini, belediyenin böyle kira bedeli ödeyemeyeceğini belirten Kaya, hiç kimseye bir ayrıcalık tanımayacağını ifade ederek "Bize ilk olarak 16 esnafın orada olduğunu söylediler. Alanın yıkım kararını duyan herkes oraya ortak olmaya başladı. Sayı bir kerede 50'yi buldu. Bunu iyi biliyoruz ki buradaki insanlar bir şeyler elde etmek amacıyla böyle bir yönteme başvurdular. Zabıta Müdürlüğümüz üzerinden defalarca kendilerine tebligat gönderdik, ama her seferinde ya zabıtamız dövüldü, ya da tebligatı kabul etmediler. Şuana kadar 4 kez yaptığımız tebligatta 3 arkadaşımızın kafasını kırdılar. Biz olayı büyütmeden kapattık ve şikayetçi olmadık. Dün aynı kişilerin yine bir zabıtaya saldırarak darp ettiler. Dükkan sahiplerinin bu davranışları üzerine çevre esnafı da bize rahatsızlıklarını ilettiler. Bir süre sonra bize şikayette bulanan esnaflar da tehdit edilmeye başlayarak zorbalığa başvurdular. Biz de bugün basınla birlikte son bir uyarı yaparak 15 Ocak 2011 tarihine kadar alanı boşaltmalarını istedik. Bazı dükkan sahipleri sanki ilk defa bu durumu duyuyorlarmış gibi hareket ettiler. 'Biz biraz direnirsek ne elde edebiliriz'in hesaplarını yapıyorlar. Biz de son uyarı yaparak 10 gün içerisinde bu alanı boşaltmaları istedik" şeklinde konuştu.