Bbp'liler 'Muhteşem Yüzyıl' Dizisini Protesto Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Teşkilatı'ndan bir grup, Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı "Muhteşem Yüzyıl" adlı dizi filmi protesto etti.

BBP İstanbul İl Teşkilatı üyesi bir grup, Abdülhamit Han'ın hayatının anlatıldığı "Sultanın Sırrı" filmini izlemek üzere geldikleri Şişli'de, filmin gösterildiği sinema önünde eylem yaptı. Bir televizyon kanalında yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı "Muhteşem Yüzyıl" adlı dizi filmde, Osmanlı Devleti'nin karalandığını, Kanuni Sultan Süleyman'ın da şehvet düşkünü gösterildiğini savunan eylemciler, dizinin yapımcısı ve yayınlanan televizyon kanalını protesto etti.
Bir açıklama yapan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Türkiye'deki petrol fiyatlarına değinerek, Abdülhamit Han'ın ülke genelinde petrol haritası hazırlattığını hatırlattı. "Sultan'ın Sırrı" filminde Abdülhamit Han'ın vizyon sahibi, ileri görüşlü bir insan olarak, doğru bir şekilde canlandırıldığını vurgulayan Karacan, "Ülkemizde bu tarihimizi karalayan değil, tarihimizin güzelliklerini gören filmler yapılmalı" dedi.
Ünlü aktör Halit Ergenç'in oynadığı "Muhteşem Yüzyıl" adlı dizide Kanuni Sultan Süleyman'ın "şehvet düşkünü" gösterildiğini ileri süren Karacan, "Harem bir genelev gibi, Osmanlı padişahı da şehvet düşkünü gösteriliyor. RTÜK'ten bir isteğimiz olacak. Bu tür filmleri izlemeye alsınlar. Gereken neyse yaptırım uygulansın" dedi.
Grup, yapılan açıklamanın ardından "Sultanın Sırrı" filmini izlemek üzere sinema salonuna geçti.