BBP Genel Başkanı Topçu: CHP Üniversitelerden elini çekmelidir

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ODTÜ'de meydana gelen öğrenci- polis çatışmasına dikkat çekerek provokasyonların sürmesinden endi

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ODTÜ'de meydana gelen öğrenci- polis çatışmasına dikkat çekerek provokasyonların sürmesinden endişe duyduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ODTÜ'de meydana gelen öğrenci-polis çatışmasına dikkat çekildi. ODTÜ'de bugün meydana gelen olayları endişe ile takip ettiklerini, birilerinin halen üniversiteleri provoke ederek buradan siyasi nemalanmanın peşinde oldukları vurgulandı.

Açıklamayı yapan Genel Başkan Yalçın Topçu, meydana gelen öğrenci-polis çatışmasında CHP'nin rolü olduğu dile getirdi. Topçu, "Protestocu grup içerisinde CHP milletvekilinin bulunması dikkate şayandır. CHP özellikle Kılıçdaroğlu ile birlikte bir nevi ray değiştirmiş ve aşırı sol reflekslerle gündeme gelme gayreti içine düşmüştür. Şuandaki CHP'nin 1980 öncesi CHP'den farkı yoktur. Toplumu kamplaştırıp, bazı konuları istismar edilerek adeta anarşimize kapı aralamaktadır. Aşırı sol hareketler açısından ODTÜ'nün sembolik ve anlamlı bir durumu vardır. CHP'nin aşırı sol hareketleri provoke etmesi, bazı üniversiteleri adeta arka bahçesi gibi görmesi istikrarı bozup toplumu kaosa sürüklemesi ne yazık ki bize 1980 öncesini hatırlatmıştır. ODTÜ'deki olaylar CHP provokasyonudur." dedi.

CHP'nin böyle şeyleri daha öncede yaptığını belirten Topçu, "Bugünde toplumun faydasına proje üretmek yerine en iyi bildikleri işi yaparak söz konusu kesimleri provoke etmeye başlamışlardır." dedi. Kılıçdaroğlu'nun söylemlerindeki sosyalist sloganlar bu tehlikeli siyasi açılımın sonucu olduğunu kaydeden Topçu, CHP sokaktan ve kampüsten elini çekmesi gerektiğini vurguladı.

Yalçın Topçu, üniversitelerin ilim yuvası olması gerekirken bir kısım odakların üniversite öğrencilerini kışkırtarak ortaya koydukları üzüntü verici manzara ile anılmaya başladığını belirterek, "Önce İstanbul Üniversitesi ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi şimdi de ODTÜ'de yaşananlar bu olayların organize olaylar olduğunu göstermektedir." dedi. Daha önce defalarca ikaz ettiğimiz gibi üniversite olayları küçümsenmemesi gerektiğini söyledi. Topçu, "Bu tip olayların doğu ve güneydoğu illerindeki üniversitelere sıçramasından endişe ediyoruz." dedi.

İktidar partisini de sorumluluğunun farkına varmaya davet eden Topçu, "Emniyet kuvvetlerinin, ne yazık ki bugün ODTÜ'de zaaf göstermiştir. Yüz kişilik grubu zapturapt altına alamamış ve onların şov yapmasına izin vermiştir" dedi. Hükumeti kararlı ve dirayetli davranmaya davet etti.

Yalçın Topçu, Camia olarak ortaya konulan senaryonun farkında olduklarını, Alperenlerin hiçbir şekilde provakasyonlara alet olmayacaklarını kaydetti.

Gündemde olan tutukluluk süreleriyle ilgili Yargıtay'ın yaptığı düzenleme sonucu gerçekleşen tahliyelerin toplum vicdanını rencide ettiğini savunan Topçu, kapsamlı bir yargı reformuna ihtiyaç olduğunu vurguladı.30 bin personele ihtiyaç duyulmakta ve sistemin yenilenmesi gerekliliği vurguladı. En basit bir davanın bile 5 yıldan önce sonuçlandırılamadığı bir sistemden adaletin tecelli etmesinin zor olduğunu, bu çarpıklıkların bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydetti.