Başkan Pekel'den Bandırma'nın İl Olması Konusunda Açıklama

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma'nın il olması için tek yürek halinde çalışılması gerektiğini belirterek, Bandırma'nın il olmasının Balıkesir'in de önünü açacağını söyledi.

Başkan Pekel'den Bandırma'nın İl Olması Konusunda Açıklama
Belediye Başkanı Sedat Pekel düzenlediği basın toplantısında Bandırma'nın il olma konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bandırma'nın il olma isteğinin 1950'li yıllardan bugüne kadar gündemde olan bir konu olduğunu ifade eden Başkan Pekel, Bandırma'nın il olmayı çoktan haketmiş bir kent olduğunu söyledi. Bandırma'nın il yapılması için TBMM'ye bir kanun teklifi verilmesi gerektiğini belirten Pekel, daha sonrasında da bu teklife Bandırma'nın tek yürek olarak destek olması gerektiğini kaydetti.
Bandırma'nın il olmasının Balıkesir'in de önünü açacağına dikkat çeken Pekel, "Bandırma il olmayı haketmiş kenttir ve bunu vermek bir lütuf değil geç kalmış bir hakkın teslimidir. Daha önce Bandırma'ya 80 plakayı söz verdiler ancak il yapmadılar. Benim geçen dönemki milletvekilliğim sırasında TBMM'ye Balıkesir'deki tüm milletvekillerinin imzasının bulunduğu Bandırma'nın il olması için kanun teklifi verdim ve meclis genel kurulunda bu konuyla ilgili detaylı açıklamalar yaptım. Ancak bu teklifimiz genel kurulda iktidar milletvekillerinin hayır oylarında gündeme alınmadı ve görüşülmedi. Şimdi bir kanun teklifi hazırlanılarak TBMM Başkanlığı'na sunulması gerekir. Kanun teklifi için ilçemizden çıkan Milletvekili Öztaylan'ın neden beklediğini bilmiyorum. Bandırma tek yürek olarak başta yerel yönetim olmak üzere, basın, sivil toplum kuruluşları, sendikaların bu talebe destek olması lazım. Bize düşen ne varsa bu kanun teklifinin arkasında her türlü desteği sağlamaya hazırız. Önümüzde genel seçim var ve bu önemli şans" dedi.
Bandırma'nın il olmasıyla Balıkesir'de geri kalmış ilçelere daha fazla devlet kaynağı aktarılabileceğini ifade eden Pekel, "Bugünden itibaren kanun teklifi verilirken Balıkesir milletvekillerinin bu teklife destek vermesi gerekiyor. Bandırma'nın il olması Balıkesir'in de önünü açacak. Bandırma birçok konularda gelişmişlik yönünden olumlu anlamda önde. Balıkesir'in geri kalmış ilçelerininde önünü tıkıyor teşviklerde geri sıralarda yer almasına neden oluyor. Balıkesir çok geniş coğrafyada 19 ilçesi olan bir yer. Yetişmek zor vatandaşın belli işleri için Balıkesir'e gitmesi çok zor. Balıkesir milletvekillerinin de böyle bir teklife destek vermesi gerekir" şeklinde konuştu.