Basın açıklamaları da Kürtçe olacak

Kurdi-Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Osman İzgör, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il binasında Kürtçe basın açıklaması yaptı.

BDP, HAKPAR, KADEP par

Kurdi-Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Osman İzgör, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il binasında Kürtçe basın açıklaması yaptı.

BDP, HAKPAR, KADEP partileri ve İHD, Eğitim Sen'in de aralarında bulunduğu 12 STK'nın da destek verdiği basın toplantısında konuşan İzgör, bundan sonra tüm basın açıklamalarının Kürtçe yapılacağını ifade etti. Bu durumun basını biraz zorlanacağını söyleyen İzgör, bundan sonra Kürtçe'nin yanında Türkçe'nin kullanılmayacağını kaydetti. İzgör, bu açıklamadan sonra hazırlanan Kürçe metni okudu. Açıklamada İzgör, çok dilli yaşama ilişkin açıklamalarda bulunarak, anadil önündeki yasakların kaldırılıp, anadilde eğitimin önünün açılması için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

İMZA KAMPANYASI

Kürtçenin bir an önce hayatın her alanında yaşam bulması gerektiğini vurgulayan İzgör, "Anadilde eğitimin önü açılmalı, yasal güvenceye kavuşturulmalıdır. Eşit, özgür birlikte yaşamın önü böylelikle açılır. Bu temelde, TBBMM, BM, Avrupa Konseyi ve UNESKO'ya gönderilmek üzere çok dilli yaşama ilişkin taleplerimizi içeren imza föylerini doldurarak göndereceğiz. Amacımız Urfa'da 50-60 bin imzaya ulaşmaktır." dedi.

Bu arada BDP Urfa il örgütü de arandığında Kürtçe "Hun bi xêr hatin partîya Aşitî û Demokrasî yê şaxa Rıha'yê" diyen Kürtçe otomatik sekretere geçti.