Bakanlar Kurulu Kararıyla Hayvancılığa Verilen Kredi Desteği

Hoçuvan Hasköy Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özer, "Önümüze konular zorluklarla adeta kredi almamız engelleniyor. Bu durum üreticiyi göçe zorluyor" dedi.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, hayvancılığa destek amaçlı Bakanlar Kurulu kararıyla verilen kredilerden Ardahanlıların yararlanmadığını iddia etti.
Yazılı açıklamasında söz konusu yararlanmamanın tamamen Ardahan'daki banka görevlilerinin bireysel davranışlarından kaynaklandığını ileri süren Özer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Hayvancılığa destek amaçlı verilen krediler için ne yazık ki görevliler memur kefil zorunlu kılıyor. Örneğin 20 bin TL'lik bir kredi için köylünün evi, ahırı veya arazisi teminat olarak kabul edilmiyor, buna illaki memur getireceksin deniliyorsa, memur bulamayan köylü ne yapsın? Bu anlayış, ne yazık ki üreticiyi mağdur ediyor. Hatta bu nedenle üreticiyi göçe zorluyor. Buna bir çözüm bulunmalı. İmkanı ve çevresi olan zaten memur da buluyor, iş adamını da buluyor. Eğer bu köylünün gayri menkulü teminat olarak kabul edilmeyecekse, neden kendisinden vergi alınıyor? Buna bir kolaylık sağlanmalıdır."