Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma Ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Aydın'da, Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı yapıldı

Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma Ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı
Aydın'da, Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı yapıldı. Aydın Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Mehmet Aydıner ile çok sayıda özel ve kamu kuruluşu yetkilisi katıldı.
Toplantıda, Avrupa Birliği(AB) Genel Sekreterliği Proje Uyum Başkanlığı Uzman Yardımcısı Mustafa Murat Özçelebi ile GEKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Songül Başak sunum yaptı.
AB Genel Sekreterliği Proje Uyum Başkanlığı Uzman Yardımcısı Mustafa Murat Özçelebi sunumunda, Türkiye genelinde Aydın'ın hibe destekleri konusunda 44. sırada olduğunu söyledi.
GEKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Songül Başak ise yaptığı sunumda, Aydın'ın tarım şehri olduğunu ve endüstriyel tarıma önem vermesi gereken bir şehir olduğunu söyledi. Başar, ''Ajans 2010 yılı için belirlediği bütçe kapsamında karşılıksız mali destek olarak yaklaşık 16 milyon TL ile bölgedeki ekonomik ve sosyal faaliyetlere destek olacaktır. Bu tutarın mali destek programları arasındaki dağılımı, kar amacı güden kuruluşlara 7 milyon TL, kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik 3,3 milyon TL, küçük ölçekli altyapı projelerine 5,7 milyon TL'dir" diye konuştu.