Araştırmacı-Yazar Sifil: Toplum kendi aidiyet değerlerine sahip çıkmalı

Araştırmacı Yazar Ebubekir Sifil, Türklerin tarihte nesne değil özne bir millet olduğunu söyledi.

Payas ve İskenderun'da düzenlenen panellere konuşm

Araştırmacı Yazar Ebubekir Sifil, Türklerin tarihte nesne değil özne bir millet olduğunu söyledi.

Payas ve İskenderun'da düzenlenen panellere konuşması olarak katılmak üzere Hatay'a gelen Araştırmacı Yazar Ebubekir Sifil, Antakya'da bir radyonun canlı yayın konuğu oldu.

Müslümanların batıya özenmeye başladığını söyleyen Sifil, "İslam dünyası şu anda kimliğini kaybetmiş durumdadır. Müslümanlar batıya özeniyor ama batıya da benzemiyor. Ne camiye gidiyoruz ne kiliseye. Tarihle ilişkimiz kopmuş durumda. Adımımızı attığımız yerde kendimize ait zeminimiz yok." dedi.

Birden bire bir düzelme beklenmemesi gerektiğini de aktaran Sifil, "Birden bire bu duruma gelmediğimiz gibi düzelmemizde birden bire olmaz. Toplum kendi aidiyet değerlerine sahip çıkmalı. Bir birimizle barışmamız gerekiyor. Gırtlaklayan değil kucaklayan toplum olmalıyız. Enerjimizi tüketmek yerine bir birimizi ileriye taşımalıyız. Yüzyıllar önce nasıl bir arada yaşayıp tarihi birlikte yazdıysak, bundan sonrada bir arada bölünmeyerek birlik olmamız gerek. Din ve dini değerlerle var olacağız. Ülkemiz ve insanlık, tarihteki ihtişamlı günlere İslam ümmeti ile tekrar kavuşacaktır." ifadelerini kullandı.