Altınova'da Develer, Anneler İçin Güreşecek

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde Şubat ayı sonunda yapılacak deve güreşlerinin gelirinin Türk Anneler Derneği Altınova Şubesi'ne bırakılacağı açıklandı.

Altınova'da Develer, Anneler İçin Güreşecek
Altınova'da, bu yıl 17.'si düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşleri'nin 27 Şubat Pazar günü Türk Anneler Derneği Altınova Şubesi yararına yapılacak olan geleneksel Deve Güreşlerine, Aydın Germencik, Çanakkale ve Ezine'den çok sayıda ünlü şampiyon tülünün katılacağı belirtildi. Güreşlere, Altınova'dan da; Emrah Deniz ve Hüseyin Gülenyüz'e ait 'Gaddar Ali', Sacit Bandioğlu'na ait 'Keremköylü', Soner Çılgın'a ait 'Deli Çoban' adlı tülülerin beldeyi temsil edeceği kaydedildi.
Altınova'daki deve güreşlerine, Ayvalık, Kozak, Bergama, Burhaniye, Dikili, Karaağaç, Sarayköy, Ulucak, Zeytindağ, Pelitköy, Çanakkale, Ezine, Çan, Biga, Aydın İncirliova, Milas Selimiye ve Bodrum'dan 70 kadar devenin katılımıyla kıran kırana geçmesinin beklenildiği belirtildi.
Altınova Atatürk Stadı'nda yapılacak olan güreşlerden elde edilecek gelirle Türk Anneler Derneği'nin yaptırmaya çalıştığı dernek binasının tamamlanmasının amaçlandığı belirtilirken, söz konusu güreşlerin organizasyonu ile ilgili geniş kapsamlı toplantıya, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, belediye meclis üyeleri Volkan Evren, Hayri Ünlüer, Altınova Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocabıyık, beldenin tanınmış iş adamı Fatin Özen, deve sahipleri, Kazım Ak ile Anneler Derneği'nden Ayşe Uslu, Tuncay Topçu hazır bulunduğu toplantıda festivale katılacak develerin isimlerinin belirlendi.