Ak Parti'nin İlk Aday Adayı Belli Oldu

AK Parti İl yönetiminde yer alan İclal Yalçın Tutuş, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Ak Parti'nin İlk Aday Adayı Belli Oldu
2007 yılında AK Parti'den 5. sıra milletvekili olarak seçimlere giren İclal Yalçın Tutuş, 2011 genel seçimlerine de aday adayı olduğunu açıkladı. AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı'na Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğine dair dilekçesini veren İclal Yalçın Tutuş, aday adaylığı için istifa ettiğini kaydetti. Adıyaman'da milletvekilliği adalığı için ismini açıklayan ilk kişi İclal Yalçın Tutuş oldu.
2001 yılından beri partinin içersinde bulunan ve partinin kurucuları arasında yer alan İclal Yalçın Tutuş, hizmet halkasını daha da genişletmek için aday adayı olduğunu ifade etti.
Tutuş, "2007 yılında partimden aday olduğumda çok güzel bir çalışma sergiledik. Adıyaman'da ki 5 milletvekilinden 4'ü AK Parti'den çıktı. O seçimde bir bayan olarak aday olmam ve iyi bir çalışma sergilemem güzel bir iz bıraktığı kanaatindeyim. Bu dönemde yine aday olmak için partideki görevimi bıraktım. Bu seçimde kadın adayların daha fazla ilgi göreceğini düşünüyorum. Kadın adayın sıralamada ön sıralarda olacağını tahmin ediyorum" dedi.
Tutuş, kendisinin aday olmaması halinde bile partisi için genel seçimlerde çalışacağını ve güzel bir başarı yakalayacaklarını sözlerine ekledi.