Ak Parti Milletvekilinden, Chp Milletvekiline Cevap

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın ve Çevre Birlikteliği üyelerinin Çalışma Bakanı Dinçer ve Enerji Bakanı Yıldız'ın Amasra ziyareti ile ilgili olarak yaptıkları eleştirilere cevap verdi

Ak Parti Milletvekilinden, Chp Milletvekiline Cevap
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın ve Çevre Birlikteliği üyelerinin Çalışma Bakanı Dinçer ve Enerji Bakanı Yıldız'ın Amasra ziyareti ile ilgili olarak yaptıkları eleştirilere cevap verdi.
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Tarlaağzı ve Gömü köyleri için ÇED sürecinin Çevre ve Orman Bakanlığı'nca reddedildiğini belirtti. Milletvekili Tunç, "Buna rağmen CHP'li Yalçınkaya'nın ve Çevre Birlikteliği üyelerinin hala Amasra'ya termik santral kurulacak şeklindeki açıklamalarına devam etmekte. Amasra üzerinden siyaset yapanlara cevabı Amasra ve Bartın halkı seçimlerde verecek. AK Parti iktidarı bu ülkeyi 8 yılda her alanda hayallerin de ötesine taşıdı. Ülkemizde enerji açığı sorununu çözmek için de çok önemli adımlar atıldı. Yerli kaynaklar kullanılarak, enerji sorununun çözümüne çalışılıyor. Amasra'daki taşkömürü rezervlerinin ülke ekonomisine kazandırılması için TTK'nın yanı sıra özel sektör de devreye sokuluyor ve özel sektör de rödovans yoluyla kömür çıkarması için gerekli çalışmaları başlattı. Bu amaçla Amasra B sahasında 3 adet kuyunun açılması çalışmaları devam ediyor. Kuyular 8 metre çapında 800 metre derinliğe kadar indi, galerilerin sürülmesi aşamasına gelindi ve ardından kömür üretimine geçilerek, binlerce gence istihdam sağlanacak. CHP Milletvekili Yalçınkaya'nın özel sektöre ait maden ocaklarında Bakanlarımızın inceleme yapmış olmasını eleştirmesi CHP'nin zihniyetinin bir göstergesidir. Çalışma Bakanı ile Enerji Bakanının yılbaşını Zonguldak Karadon maden ocağında işçilerle birlikte geçirdiklerini ertesi gün ise Filyos ve Amasra'da incelemelerde bulundu. Çünkü bunların zihniyetinde özel sektör yatırımı yoktur, gelişme yoktur, kalkınma ve ilerleme yoktur. Hidroelektrik santraller, termik santraller, barajlar yoktur. Bunların tek işi her şeye karşı çıkmaktır. Geçmişte boğaz köprüsüne karşı çıktıkları gibi bugün de termik santrallere, hidroelektrik santrallere karşı çıkmaktadırlar. Bartın'da Amasra yolcu iskelesine, Akkonak'ta liman yapımına, üniversite kampus alanına, hatta 'Ağaç kesimi oluyor' diyerek karayolu yatırımlarına bile karşı çıkan bir zihniyetten başka ne beklenebilir? Onların geçmişinde elektriksiz günler vardır, onların geçmişinde akaryakıt kuyrukları vardır, onların geçmişinde karne ile ekmek vardır, milletimizin bu geçmişi unutması mümkün değildir" dedi.
"ENERJİ BAKANININ AÇIKLAMALARININ SONRASINDA AMASRA'YA TERMİK SANTRAL KURULACAĞI ANLAMI ÇIKARTMAMAK GEREKİR"
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Amasra'ya yakın mesafede bulunan Tarlaağzı ve Gömü köyleri için yapılan ÇED başvurusunu reddettiğini, Delikliburun mevkii için ise format verdiğini ve burası için ÇED sürecinin devam ettiğini belirtti. Milletvekili Tunç, "Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu Bartın'a yaptığı ziyarette santral için gerekli altı şartın bulunduğunu belirtmiş ve burası için de aynı şartların geçerli olduğunu söylemiştir, Enerji Bakanımız Taner Yıldız'ın Amasra ziyaretinde 'Yerli kaynaklarımızı değerlendireceğiz, ülke genelinde 46 adet santral planladık, bunu yaparken yeşile ve çevreye zarar vermeden neresi uygun ise orada yapacağız, bütün bunları Çevre ve Orman Bakanlığı ile koordineli yürütüyoruz' şeklindeki açıklamasından 'Amasra'ya termik santral kurulacağı' anlamını çıkararak açıklama yapmak kasıtlı bir davranıştır. Amasra'ya termik santral gündemden kalktığı halde sürekli bu konuyu gündemde tutmak Amasra'ya zarar vermekte, turizmi olumsuz etkilemektedir. Biz Amasra'yı turizmde hak ettiği noktanın da üstüne çıkarmaya kararlıyız. Amasra yolcu iskelesini bunun için yapıyoruz. Amasra duble yolunu bunun için yaptık. Bartın-Amasra arasını 3 dakikaya indirecek tünel projesi çalışmalarını bunun için başlattık. Adalet sarayı inşaatını, müze onarımı ve tarihi eserlerin ayağa kaldırılması gibi önemli çalışmalarımızı bunun için başlattık. Siyaset yaparak, Amasra'ya zarar vermek isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz. Fatih Sultan Mehmet Amasra'yı 'Çeşmi Cihan' olarak nitelendir. Bu emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz. 'Amasra'ya termik santral kurulmasının söz konusu olmadığını' açıklayan bakanlarımızın beyanlarına rağmen Amasra üzerinden siyaset yaparak, Amasra'ya zarar vermek isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz. Zaten Bartın ve Amasra halkı da artık bunlara itibar etmemektedirler, Amasra üzerinden siyaset yapıldığının herkes farkındadır" diye konuştu.