Ağrı'dan 124 öğrenci Sarıkamış Şehitleri için yürüyecek

Sarıkamış'taki 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' programına Ağrı'dan 124 öğrenci katılacak.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Sarıkamış

Sarıkamış'taki 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' programına Ağrı'dan 124 öğrenci katılacak.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Sarıkamış Harekâtı'nın 96. yılı nedeniyle düzenlenen 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' anma programına Ağrı'dan 124 öğrencinin katılacağını açıkladı. Öğrencilerin otobüslerle Sarıkamış'a götürüleceğini ifade eden Yılmaz, bu öğrencilerin 3 gün Sarıkamış'ta kalacağını söyledi. Sarıkamış'ın Türk harp tarihinin en acı muharebelerine sahne olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Türk ordusu, ağır koşullar altında yapılan bir muharebede kahramanca savaşmıştır. Türk ordusunun kayıplarındaki asıl etkenler, çetin arazi ve şiddetli kış şartları ile teçhizat eksikliği ve ikmal yetersizliğidir. Çok ağır koşullar altında kahramanca savaşan Türk askeri, muharebenin sonuna kadar direnmiş, vatanını korumak ve başarıya ulaşmak için sonsuz gayret göstermiştir." dedi.

Sarıkamış Harekâtı'nın Türk milletinin vatanı ve kutsal varlıkları uğruna neler yapabileceğinin bir delili olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, "Bu harekâtta fırtına ile yağan kar yolları tıkayıp, çadırları yıktı. Arkasından da dondurucu soğuklar bastırınca, 150 bin kişilik ordunun 60 bini donma, dizanteri ve tifo gibi hastalıklarla şehit oldu. Bu harekâtta Ruslar, 32 bin kayıp verdiler." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, Sarıkamış destanının Türk ordusunun bütün imkânsızlılara rağmen vatanı nasıl savunduklarının en iyi örneği olduğunun altını çizerek şöyle dedi: "Ağrı İl Mili Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizi Sarıkamış'a götürerek askerlerimizin verdiği bu büyük mücadelenin yaşandığı yerde tarihimizi daha iyi anlamalarını sağlayacağız. Eminim ki Sarıkamış'ta yaşanan bu destanı görüp hisseden çocuklarımız vatanı savunmanın önemini daha iyi anlayacaklardır."