AESOB, 2011'de eğitim ve tanıtıma ağırlık verecek

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), 2011'i eğitim ve tanıtım yılı ilan etti. Birlik Başkanı Abdullah Sevimçok, 2011 yılını eğitim ve

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), 2011'i eğitim ve tanıtım yılı ilan etti. Birlik Başkanı Abdullah Sevimçok, 2011 yılını eğitim ve tanıtıma ayırmaya karar verdiklerini bildirdi. Sevimçok, mesleki eğitimi yaygınlaştırarak esnaf ve sanatkara faydalı olacak, onların gelişmesine yönelik projelere imza atacaklarını belirtti.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, 2010 yılını değerlendirerek 2011'den beklentilerini açıkladı. Sevimçok, "Esnaf odaları birliği olarak 2011 yılında eğitim ve öğretime yoğun bir şekilde ağırlık vermek ve esnafımızın gerek mesleki, gerek kişisel gelişimleri adına eğitim almasını sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

ESNAF TANITILACAK

Sevimçok, 2011'de bir başka önemli hedeflerinin ise tanıtım olacağını kaydetti. Sevimçok, "Esnaf camiasının Antalya'da söz sahibi olabilmesi ve sevilebilmesi için çok iyi bir şekilde tanıtılmasının şart olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda esnafımızı ve camiamızı tanıtmak için 2011 yılında elimizden gelen çabayı göstereceğiz." diye konuştu.

Sevimçok, 2010 yılının esnaf ve sanatkarlar açısından oldukça sıkıntılı geçtiğini söyledi. Global krizin etkilerinin yavaş yavaş silinmeye başladığını, bununla birlikte geleceğe dönük umutlarının arttığını ifade eden Birlik Başkanı, şöyle devam etti: "2008 yılından bugüne doğru geldiğimizde bölgemizde açılan iş yeri sayısında tüm olumsuzluklara rağmen yine de bir artış olması sevindirici. Tabi ki bu olumlu havada Antalya ticaretindeki büyümenin büyük bir katkısı var."

"TÜKETİCİ 2011'DE YERLİ MALINA ÖZENDİRİLMELİ"

AESOB'un, 75 bin üyesiyle Antalya'nın en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getiren Abdullah Sevimçok, 2011 yılına dönük beklentilerini de açıkladı. Tüketicinin, 2011'de yerli malına özendirilmesini isteyen Sevimçok, "Yerli malını tercih etmek demek, yerel üretimi desteklemek ve dolayısıyla da istihdam sağlamak demektir. Bu doğrultuda hükümet tarafından hazırlanmakta olan istihdam paketinin içerisinde vergi muafiyeti ve sigorta primi gibi işçi çıkarmaların önüne geçecek ve istihdamı özendirecek tedbirlerin de mutlaka yer alması gerekiyor." diye konuştu.

Sevimçok, 2011 yılında hükümetten bir başka isteklerinin de Büyük Mağazalar Yasası'nın çıkarılması olduğunu aktardı. Sevimçok, küresel krizin esnaf ve sanatkarda meydana getirdiği tahribatın, sayıları hızla artan hiper, gros ve AVM'ler sayesinde daha da arttığını savundu. Sevimçok, "Öyle ki mahalle aralarında bile ardı ardına cep marketleri açılıyor. Bu durum, iş yapamaz hale getirdiği küçük esnafa kepenk kapattırıyor. Belediyeler ve yetkili merciler bu tür cep marketlere karşı önlem almalı. Büyük alışveriş merkezlerinin çalışma saatleri ve tatil günlerine de yurt dışında olduğu gibi bir düzenleme getirilmesi gerekir." dedi.

Antalya'daki ticaretin de bir an evvel düzene sokularak rastgele iş yeri açılmasına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Sevimçok, şöyle devam etti: "Tabi ki bu hususta belediyelerimize önemli bir iş düşüyor. Belediyeler de şehir esnafının turizmden daha fazla pay alabilmesi adına bu şehrin caddelerini ve iş yerlerini güzelleştirmek adına çalışmalar yaparak turisti şehre çekecek kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemeli. Otellerdeki 'her şey dahil' sistemi yüzünden şehir esnafıyla bir türlü buluşamayan turistlerin özgürlükleri verilerek, yabancı turistlerin de bu şehrin kaldırımlarına ayak basması sağlanmalı."