Adalet Bakanlığı Gençlerin Yeni Umudu Oldu

Adalet Bakanlığı tarafından personel alımına ilişkin ilanların 2010 yılının son gününde açıklanmasının ardından işsiz olan gençler 2011'e iş bulma umuduyla girdi.

Adalet Bakanlığı Gençlerin Yeni Umudu Oldu
Adliye sarayının giriş camlarına asılan personel alım ilanlarını görmek için gençler adliye sarayına akın ediyor. Camlardaki ilanları dikkatlice inceleyen gençler kendilerine uygun kadro olup olmadığını kontrol ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı, 3 bin sözleşmeli zabıt katibi ve 660 kadrolu zabıt katibi için ilana çıktı. Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve sözlü sınava, 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS-2010), lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabiliyor.
Adalet Bakanlığı'nın bunun yanında sözleşmeli statüde istihdam etmek üzere 200 teknisyen, 190 şoför ve 855 mübaşir pozisyonu için, adalet komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre de personel alacak.
En son Adalet Bakanlığı'na bağlı ceza infaz kurumlarına 4 bin infaz ve koruma memuru, 335 büro personeli, 296 destek personeli (şoför), 272 teknisyen, 36 destek personeli (aşçı) ve 61 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel ile 477 infaz ve koruma memuru, 15 şoför, 10 teknisyen ve 2 aşçı olmak üzere toplam 504 kadrolu memur alınacağı duyurulmuştu.
İlanların ardından şartları tutan kişiler evraklarını hazırlayarak adalet komisyonlarına müracaatlarda bulunuyor.