AB Proje çalışmaları Bursa'da masaya yatırıldı

AB Proje Deneyimleri Paylaşım Çalışması Bursa'da yapıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Osmangazi Otelcilik ve Turizm

AB Proje Deneyimleri Paylaşım Çalışması Bursa'da yapıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde iki gün süreyle gerçekleşen programa, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünal Akyüz de hazır bulundu. Çalışmaya Bursa'nın yanı sıra Balıkesir, Bilecik, Kocaeli, İzmir, Yalova ve Sakarya da katıldı.

İlki Kocaeli'de gerçekleştirildiği paylaşım çalışmanın ikincisinin Bursa'da yapıldığını hatırlatan Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Yazır, çalışmanın önemli ve sıra dışı bir çalışma olduğunu söyledi. Bursa'da gerçekleştirilen paylaşım çalışmasının çok yararlı olacağına değinen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, toplantının amacının Avrupa Birliği kapsamında hazırlanan program hibelerinden daha fazla yararlanmak olduğunu söyledi.

Katılımcılara Bursa'nın durumu hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa'nın milli gelir seviyesinin ülke ortalamasının üzerinde bulunduğunu ve ihracatının ithalatından fazla olduğunu söyledi. Usta, Bursa'nın özellikle otomotiv üretimi konusunda ülkenin lokomatifi konumunda olduğunu söyledi.

AB Hibe Fonlarının kullanımı konusunda Türkiye'deki 41 ilin ayrıcalıklı konumda olduğunu belirten Ahmet Hamdi Usta, "Ayrıcalık tanınmayan 40 il arasında Bursa, ürettiği 35 proje ile 4. sırada, hibe miktarı açısından ise 3. sırada. Bursa olarak hedefimiz proje sayısında 100'ü aşmak; hibe miktarında ise ilk etapta 5 milyon euro. İkinci etapta ise 10 milyon euro hedefini yakalamak." dedi.