Yılın ilk karı Taşkent'te renkli görüntüler oluşturdu

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e bugün yılın ilk yarı yağdı. Sabah erken saatlerde yağmaya başlayan kar, kentte renkli görüntüler oluşturdu.

Aralıkl

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e bugün yılın ilk yarı yağdı. Sabah erken saatlerde yağmaya başlayan kar, kentte renkli görüntüler oluşturdu.

Aralıklarla öğle saatlerine kadar devam eden kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Kent merkezinde Emir Timur Parkı da beyaza bürünen yerlerden biri oldu.

Sevinçle karşılanan ilk kar, kentin günlük hayatında herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. İş yerleri önünde az birken kar ise görevliler tarafından temizlendi.Yollarda ise trafik akışı normal seyirde oldu.

Sabah karla uyanan kent sakinlerinden fırsat bulanlar ise soluğu çocuklarıyla birlikte kent merkezindeki park ve meydanlarda buldu. Kimileri dolaşırken, kimileri çocuklarıyla kar topu oynadı. Taşkentliler ilk kar sevinçlerini, yeni yıl dolayısıyla dikilen çam ağacının etrafında dans ederek dile getirdiler. İlk kar yağışında satışa çıkartılan birbirinden renkli balonlar ise gün renkliliğine ayrı bir renk kattı.

Yılın ilk kar gününde duygularını dile getiren kent sakinleri ise öncelikle sevinçlerini dile getirdiler: karın devamını dilediklerini söylediler.

Ailesiyle ilk kar sevincini yaşayan Dinara Gayipova isimli vatandaş: "Ailemle birlikte geziyoruz. Yeni yılı kutluyoruz. Kar yağışını çok seviyorum. Bu yıl çok kar yağmasını istiyorum" dedi.

Kent sakini Bahadır Ekeyev ise " Öncelikle kar yağışından dolayı herkesi tebrik ediyorum. İlk kar, her kese mutluluk ve bereket getirsin" ifadelerini dile getirdi.