Yayla, Trabzon'da Sivil Toplum Kuruluşlarını Ziyaret Ediyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd

Yayla, Trabzon'da Sivil Toplum Kuruluşlarını Ziyaret Ediyor
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, kalkınma kurulu vizyon turu kapsamında Trabzon'da bulunan sivil toplum kuruluşlarında incelemelerde bulundu.
Trabzon'da bulunan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Trabzon temsilcisi Ahmet Musaoğlu, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, Türk Anneler Derneği proje koordinatörü Cavidan Yılmaz, Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak programı temsilcisi Sinem Mısırlıoğlu, Trabzon Belediye Meclisi Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu üyeleri ve TGİAD başkanı Cafer Kurt'u ziyaret ederek yapmış oldukları çalışmalar, sivil toplum kuruluşlarının sorunları ve Trabzon'un toplumsal potansiyelleri hakkında bilgi alan Yrd. Doç. Dr. Hilmi Erdoğan Yayla ziyaretleri ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Yayla, Doğu Karadeniz Kalkınma Kurulu olarak sivil toplum kuruluşlarını sosyal kalkınmada üstlenebilecekleri roller açısından önemli bulduklarını kaydederek"Yaptığımız incelemeler ve vizyon turunda elde ettiğimiz izlenimlere göre Trabzon'daki sivil toplum kuruluşları birikimleri ve altyapıları ile Doğu Karadeniz'in diğer illerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bölgeselleşmesi için liderlik görevini üstlenebilirler. Bu nedenle Trabzon'daki sivil toplum kuruluşları Doğu Karadeniz'in vizyonunda bulunan konularda, Doğu Karadeniz'in avantajlı ve dezavantajlı olduğu alanlarda bölgesel çözümler geliştirmeli, Trabzon'la sınırlı kalmak yerine bölgedeki diğer illerin STK'ları ile paydaş olabilecekleri projeler geliştirmeli ve bölgenin potansiyel sivil toplum kuruluşları için rol model olmalıdırlar" dedi.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde önceliği turizm, kültür ve sanat alanlarında olan yeni STK'ların kurulması ve mevcut STK'ların proje ile yaşam kapasitesinin arttırılması gerektiğini belirten Yayla, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından turizm'e yönelik başlatılan mali destek programının STK'ların sorunlarının çözümü için de bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kalkınma Kurulu Başkanı Yayla "Doğu Karadeniz bölgesindeki STK'ların faaliyetlerini sürdürmede mali kaynak bulma sorunu yaşadıklarını tespit ettik. Bu konuda kalkınma ajansı teknik ve mali destekleriyle Doğu Karadeniz bölgesi için vizyon ve proje üretme potansiyeline sahip STK'lar için bir çıkış yolu olabilir. Trabzon'daki STK'larla yaptığımız görüşmeler sonucu elde ettiğimiz bulguları kalkınma kurulunun gündemine alıp, üretecek olduğumuz çözüm önerilerini kalkınma ajansı yönetim kurulunun dikkatine sunmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte de bölgedeki diğer STK, girişimci ve yerel yönetimleri ziyaret edip önerilerini alacağız. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin paydaşı olan herkesin düşünceleri kalkınma kurulu için önemlidir" diye konuştu.