Van Way bürokratik engelleri aşarsa Erivan'a da uçacak

Vanlı iş adamı Aslan Bayram, kendi havayolu şirketini kurdu. Anadolu Jet ve Bora Jet'ten uçak kiralayan Bayram, 15 Ocak 2011 tarihinden itibaren Van M

Vanlı iş adamı Aslan Bayram, kendi havayolu şirketini kurdu. Anadolu Jet ve Bora Jet'ten uçak kiralayan Bayram, 15 Ocak 2011 tarihinden itibaren Van Merkezli Gaziantep, Trabzon ve Ankara seferlerine başlayacak. İlk etapta yurt içi seferler düzenleyecek olan Van Wav Airlines, 'bürokratik engelleri aşarsa' Urumiye, Tebriz, Tahran, Süleymaniye, Erbil ve Erivan'a da sefer başlatacak.

Van Way Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Bayram, basın mensupları ile bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlk etapta Anadolu Jet ve Bora Jet uçakları ile sefer düzenleyeceklerini belirten Başkaleli işadamı, seferleri ATR 72-500 model uçaklarla gerçekleştireceklerini aktardı.

Yurt dışına da sefer düzenlemek istediklerini aktaran Bayram, bunun için Van Valisi Münir Karaloğlu'nun destekleri ile talepte bulunduklarını açıkladı. Bunun için bürokratik engellerin kaldırılmasını beklediklerini söyleyen Bayram, "Irak ve İranlı turistler için bizden kapıda vize istiyorlar. Ancak Türkiye'de bu işi yapan havaalanı Antalya, İstanbul ve Ankara'da var. Van'a kurulması için de girişimlerimiz oldu. Ancak bürokrasi buna ne kadar izin verir bilemiyoruz. Güvenlik sorunu var deniliyor bize. Ancak Irak'taki bir insan İstanbul'a gidince sorun olmuyor ama Van'a gelince sorun oluyor. Bunu da anlamak biraz zor." dedi.

Baba mesleği gereği turizmin içinde olduklarını ve kurdukları otobüs şirketi ile ülke genelinde bin kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden Aslan Bayram, şimdi de hava yolu ulaşımında başarılı olmak istediklerini söyledi. Bayram, uzun yıllar hayalini kurduğu projeyi nasıl hayata geçirdiğini şöyle anlattı:

"Van Way bir hava yol firması olup; ilimize, bölgemize ve hatta ülkemize çok daha fazla katkı sunacağını düşündüğüm bir projedir. Yıllardır hayalini kurduğum Van Way fikri gittikçe düşüncelerimde olgunlaşmaya başladı. Belirtmek isterim ki projeye karar verme ve planlama sürecinde ciddi sıkıntılar yaşadık. Daha sonra Van'da bulunan tüm devlet ve siyasi kesim tarafından olumlu, cesaret verici destek ve yaklaşımı görünce son derece riskli olan bu projeye adım atma kararı aldık. Bize çözüm ortağı olan Bora jet ve Anadolu jet ailesinin çok büyük destekleri ve bize olan inançları karar vermemiz açısından destekleyici olmuştur. Onlara teşekkürü bir borç olarak görüyorum. Bölge için bizim de elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşündük ve bu projenin bölgemize sağlayacağı istihdama, ekonomik katkıya inandık. Sağlık turizmi, kültür ve gezi turizmi, ticaret turizmi ve eğlence turizmi bu bölge de eksik olan fakat yapılanmaya açık alandır. Bu alanların değerlendirilmesi, mevcut boşlukları doldurmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Van Way Van gölüne attığımız bir çakıl taşıdır. Bu taşın oluşturacağı her dalga bir iş alanını, belirli kitleleri etkileyerek büyüyecek. Bu etkinin ve faydalanıcı kitlerin hızla artması için halktan, genel ve yerel yönetimlerden, işadamlarından, sivil toplum örgütlerinden ve tabi ki basından beklentimiz büyüktür. Van Way sadece bir havayolu şirketi değil, aynı zaman da kültürel, sosyal, ekonomik, yerel havacılık açısından bölgemiz için muhteşem bir kaynaktır. Türkiye'de bölgesele uçuşlar için çok önemli bir adım olduğunu hep birlikte görebilmeliyiz. Bu tohumu Van'a biz attık fakat tüm bölge ile birlikte bakıp, büyütmeyi umuyoruz. Çünkü bu firma sadece şahsımın değil, tüm Van'ın ve bölgenindir. Bu sebeplerden ötürü herkesten desteklerini eksik etmemelerini rica ediyoruz. 15 Ocak 2011 de ATR 72-500 model uçaklar ile Gaziantep, Trabzon ve Ankara seferlerine başlayacağız. Urumiye, Tebriz, Tahran, Süleymaniye, Erbil ve Erivan şehirlerine uçarak şehrimize olan kapıları birer, birer artırmayı düşünüyoruz. Daha sonraki hedefimiz ise tüm Orta doğuya ve Asya ya açılmaktır. Ağımızı genişletip, etkilerini arttırmaktır."