Vali Çakacak'tan Matematik Olimpiyatlarında Başarılı Olan Öğrencilere Ödül

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, ABD'nin Lincoln eyaletinde Nebraska Üniversitesi tarafından bu yıl 26

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, ABD'nin Lincoln eyaletinde Nebraska Üniversitesi tarafından bu yıl 26. düzenlenen dünya matematik olimpiyatlarında madalya kazanan öğrencileri ödüllendirdi. Vali Çakacak toplantıda başarıyı teşvik etmek için ödül vermeyi sürdüreceklerini söyledi.
Valilik toplantı salonunda olimpiyatlarda 6 altın, 4 gümüş madalya kazanan Özel Üftade İlköğretim Okulu öğrencilerini kabul eden Vali Özdemir Çakacak, başarıyı ödüllendirmeye devam edecekleri mesajını verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün'ün de hazır bulunduğu ödül töreninde Vali Özdemir Çakacak, öğrencilere birer adet çeyrek altın taktı. Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün törende Vali Özdemir Çakacak'a olimpiyatlar hakkında bilgi verdi. Nebraska Üniversitesi'nde 18-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 90 ülkeden 160 bin öğrencinin katıldığı matematik olimpiyatlarında Uşaklı öğrencilerin toplam 10 madalya kazanarak büyük bir başarı elde ettiğini ifade eden Recep Düzgün, "Öğrencilerimizin başarısı hepimizi gururlandırdı"dedi.

"BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM"
Uşak olarak eğitimde iyi bir yerde olduklarını ancak daha iyi olmak istediklerini ifade eden Uşak Valisi Özdemir Çakacak toplantıda şunları söyledi; "Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum Bizim birinci önceliğimiz eğitimdir. Çünkü eğitim her türlü kalkınmanın temelini oluşturur. Uşak olarak eğitimde iyi bir yerdeyiz ama daha iyi olmak durumundayız. Geçen hafta Fen Lisesi'nden bir öğrencimizi TÜBİTAK projelerinde başarılı olduğu için ödüllendirdik. Bugün de Üftade İlköğretim Okulu öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. ABD'deki olimpiyatlara 90 ülkeden 160 bin öğrenci katılmış. Öğrencilerimizin elde ettiği başarı gurur verici. Bu nedenle öğrencilerimizi bir kez daha kutluyorum. Uşak Valiliği olarak her başarıya bir ödül sloganı ile öğrencilerimizi ve okullarımızı ödüllendirmeye devam edeceğiz. Bu başarıların diğer öğrencilerimize örnek olmasını arzu ediyoruz. Ödül vermemizdeki amaç başarıyı teşvik etmektir"
Vali Özdemir Çakacak tören sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.