Uşak İl Genel Meclisinde Gergin Oturum

Uşak İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarının ikinci birleşimi sert tartışmalara sahne oldu. CHP ve MHP'li meclis üyeleri, AK Partili Mehmet Atasorkun'un konuşması sırasında salonu terk etti.

Uşak İl Genel Meclisinde Gergin Oturum
Uşak İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarının ikinci birleşimi Öz Merkez'de bulunan Meclis Salonu'nda Ali İhsan Uzun başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, 7 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerine konuşmaları için söz verdi. CHP'li Meclis Üyeleri Ekmel Şahin ile Erdoğan Atasoy, konuşmalarında AK Parti Uşak Milletvekilleri ile Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun'u sert sözlerle eleştirdi. Bunun üzerine söz alarak kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Atasorkun, eleştirilere cevap verdi. Atasorkun konuşmasında Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu'nun kent için önemli çalışmalar yaptığını ifade ederek eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi. Türkiye'nin 3 Kasım 2002 tarihi itibariyle karanlık günleri geride bıraktığını da söyleyen Mehmet Atasorkun'a CHP ve MHP sıraları sert tepki gösterdi. Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, bu sırada meclisi sükunete davet etti. Ancak CHP ve MHP'li üyeler tepkilerini sürdürdü, bu sırada sert tartışmalar yaşandı. Yaşanan tartışmaların ardından Mehmet Atasorkun konuşmasına devam etti. Atasorkun'un konuşmasına devam ettiği sırada CHP ve MHP'li üyeler tepki amacıyla salonu terk etti. Atasorkun'u bekleme salonundaki ekrandan izlemeyi tercih eden CHP ve MHP'liler, Mehmet Atasorkun konuşmasını bitirdikten sonra salona geri geldi. Meclis Başkanı Uzun'dan kendilerine sataşma olduğu iddiasıyla söz isteyen MHP ve CHP üyeleri konuşmalarında iktidara yönelik eleştirilerini sürdürdü.
İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, yaşanan tartışmaların ardından meclis oturumunu kapatarak meclis üyeleri ile özel bir görüşme yapmak istediğini bildirerek gazetecileri ve görevlileri salon dışına davet etti.