Türk iş adamları Kazakistan'da çelik üretmeye başladı

Kazakistan'da birçok sektörde birbirinden başarılı işlere imza atan Ter Stroy şirketi çelik üretiminde de iddialı.

Ter Stroy şirketi 2003 yılından

Kazakistan'da birçok sektörde birbirinden başarılı işlere imza atan Ter Stroy şirketi çelik üretiminde de iddialı.

Ter Stroy şirketi 2003 yılından beri; kendi tasarımları ile üretim tesisleri, tasarım, tedarik, prefabrik, binaların tesisatı, paneller, ölçme, anahtar teslimi tesisler, havalandırma ve elektrik gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor. Global krizin etkisini kaybetmeye başladığı Kazakistan'da yeniden canlanmaya başlayan inşaat sektörü ile birlikte çelik üretiminde de iddialı olan Ter Stroy sahibi Enes Rençber, Kazakistan'da çelik üretimi yapan firmalar arasında ilk beşte olduklarını söyledi. Kısa bir sürede birbirinden iddialı birçok başarılı işlere imza attıklarını ifade eden Rençber, Gökçetau şehrinde Kazakistan'ın en modern sebze deposunu 4 ay gibi kısa bir sürede bitirdiklerini ifade etti.

Yaptıkları işlerin son derece özen ve dikkat isteyen bir iş olduğunu dile getiren Rençber sözlerine şöyle devam etti: "Bizim firma olarak projelendirme ve çelik sektöründe iddialı olduğumuzu söylemek istiyorum. Yaptığımız işlerde proje imalatı ve montajları kendimiz yapıyoruz. Gökçetau'da Kazakistan'ın en modern sebze halinden sonra Kapçagay'da ilk balık tesisleri, World Class Fitness Center, Bijan Et Tesisi ve inşaatı devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi'nin çelik projelendirilmesi gibi birbirinden iddialı bir çok işlerde bizim imzamız var." dedi.

Kazakistan'da çelik üretimi yapan tek Türk firması olduklarının altını çizen Enes Rençber, çelik üretiminde aylık kapasitelerinin 500 ton, sandviç panel üretiminde ise 10 bin metrekare olduğunu belirtti.

Çelik üretimi sektöründe her türlü işleri yapabildiklerini de sözlerine ekleyen Rençber, soğuk hava depolarının yanı sıra panel üretimi de yaptıklarını vurguladı.