Torunlarının İngilizce sorularını cevaplayamayınca İngilizce öğrenmeye başladı

Torunlarının sorduğu İngilizce soruları cevaplayamayan babaanne, 62 yaşından sonra İngilizce öğrenmeye karar verdi. Torunu ile aynı sınıfta İngilizce

Torunlarının sorduğu İngilizce soruları cevaplayamayan babaanne, 62 yaşından sonra İngilizce öğrenmeye karar verdi. Torunu ile aynı sınıfta İngilizce dersi gören babaanne Şafiye Hacıoğlu, sınavları geçmek için sabahlara kadar çalışıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)'te İngilizce kursuna devam eden Şafiye Hacıoğlu, azmi ile görenleri şaşırtıyor. 16 yaşındaki torunu Seçil ile İngilizce öğrenmeye başlayan 62 yaşındaki babaanne Hacıoğlu, eğitimin yaşının olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yaşına rağmen çok büyük bir azim gösteren Şafiye Hacıoğlu, İngilizce kursuna başlamasının nedenini şöyle anlattı: "Torunlarım bana İngilizce soru sorduklarında, cevaplayamıyordum. Her soru sorduklarında tek kelime edemeden bakıp kalıyordum. Ondan sonra ben de 'er geç bu İngilizceyi öğreneceğim' dedim. Bu kararı aldıktan sonra İngilizce kursunun açıldığını duydum. Hemen kursa giderek kayıt oldum ve İngilizce öğrenmeye başladım."

'Hayatımda böyle heyecan herhalde yaşamadım.' diyen Hacıoğlu, "Sınav olacağım, başaramayacağım diye gece gündüz çalışıyorum. Sınav olduğumuz gün hiç uyumadım. Ama sınavdan da çok başarılı oldum. 100 puan aldım. İngilizceyi öğrenip torunlarıma anlatacağım." dedi.

Ev hanımlarına da tavsiyelerde bulunan Hacıoğlu, bayanlara evde zaman harcama yerine kurslara giderek hayata farklı bir pencere açmaları gerektiğini söyledi. Babaanne Hacıoğlu, "Bu kursta öğrendiğim birkaç kelimeyi sokakta bana sorsalar cevaplarım. Evde oturmaktan fayda yok. Hep hazır alıyoruz. Her zaman okumamız lazım." diye konuştu.

Babaannesi ile kursa giden Seçil Hacıoğlu, "16 yaşındayım, okuyorum. Babaannemle kurslara katılmak çok değişik bir duygu. Herkes arkadaşı ile kursa geliyor bense babaannemle. Bundan dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı.