Torba Yasaya 'Torbalı' Protesto

Mersin'de bir grup kamu çalışanı, 'torbalı' eylem yapıp, çalışma hayatını düzenleyen 'torba yasa'yı protesto etti.

Torba Yasaya 'Torbalı' Protesto
Göstericiler adına konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Recep Kara, kamuoyunda 'torba yasa' olarak bilinen tasarıyla birlikte işverene her türlü kolaylık sağlanırken, çalışanların ücretleri düşürüldüğü, engellilerin istihdamının azaltıldığı tüm bunların yanında çalışma saatleri yükseltilirken, esnek çalışmayla da iş güvencesinin ortadan kaldırıldığını anlattı.
Kara, "Yapılan düzenleme ve uygulamaya konulan yasalarla birlikte hükümet, iş hayatından tutun da sosyal hayata kadar birçok alanda iktidarın mutlak üstünlüğünü sağlamaya çalışmaktadır. Biz emekçiler olarak iktidarların halkın, emekçilerin, yoksulun, gençliğin, ezilenlerin menfaatleri için çalışması gerektiğine inanıyoruz. Bütün bu nedenlerle bu torba yasayı engellemek için sesimizi yükseltiyoruz. Esnek çalışma koşullarına, güvencesizleştirmeye, ekmeğimizin küçültülmesine, çalışma saatlerinin
uzatılmasına, taşeronlaştırmaya, birikimlerimizin sermayeye sunulmasına, asgari ücrete razı edilmeye, sürgüne yollanmaya, kötü çalışma koşullarına karşı sesimizi yükseltiyoruz" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.