Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi Kapılarını Açtı

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi düzenlenen ilk toplantının ardından kapılarını açtı.

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi Kapılarını Açtı
Eskişehir kent kimliğinde önemli bir yer tutan genç nüfusun bir araya gelerek dayanışma içinde kente katkı sağlayacak projeler üreteceği Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi'nin ilk toplantısı gerçekleşti.
Kentte bulunan çeşitli gençlik dernek ve topluluklar ile Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi ve birçok lisenin temsilcilerinin katıldığı ilk toplantıda Gençlik Merkezi'nin çalışma konuları hakkında çeşitli öneri ve görüşler değerlendirildi. İletişim ve Dayanışma'nın merkezin faaliyetlerini belirlemede ana iki birleşen olması gerektiğini belirten gençler, kendi aralarında Danışma Kurulu'nu belirlediler. 11 kişiden oluşan danışma kurulu kentteki farklı öğrenci gruplarını temsil edecek şekilde belirlendi.
Merkez, var olan imkânlara gençlerin ulaşabilmesi ve faydalanabilmesi; çeşitli aktiviteler içinde yer alarak sosyal beceriler kazanabilmesi; en önemlisi gençlerin paylaşımda bulunabileceği bir mekân olmayı amaçlıyor. Toplumun her kesiminden gençlere bilgi, beceri ve yaklaşımlar konusunda olanakların sunulduğu, farklı kültürlerin bir arada yaşanarak öğrenildiği ve paylaşıldığı alanlar oluşturan merkez kente yaşayan gençlerin yeni buluşma noktası olacak.