Sürmeneli esnaf Şanlıurfa ve Diyarbakır'ı gezdi

Trabzon'un Sürmene ve Çaykara ilçelerinden 25 esnaf, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gördü. Esnaf, Diyarbakır ve Şa

Trabzon'un Sürmene ve Çaykara ilçelerinden 25 esnaf, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gördü. Esnaf, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

Sürmene Üstün Özel Eğitim ve Organizasyon Limitet Şirketi, Peygamber ve Sahabe kabirleriyle ünlü Diyarbakır Şanlıurfa'ya bir gezi düzenledi. Geziye Sürmene ve Çaykara'dan 25 esnaf katıldı. 2 gün süren gezide ilk olarak Diyarbakır'a giden esnaf, Kuran-ı Kerim'de de isimleri geçen Hz. Elyasa ve Hz. Zülküf peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti. Burada bol bol dua edip el açan esnaf daha sonra 541 tane sahabenin vefat ettiği ilde bazı sahabe mezarlıklarına da ziyarette bulundu. Gün boyu ilde tarihi ve turistik yerleri gezen esnaf akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya geçti. Sabah namazını Halilür Rahman'da kılan esnaf, daha sonra Hz. İbrahim'in Nemrut tarafından ateşe atıldığı 'Balıklı göl'ü gezdi. Hz. İbrahim'in makamında 2 rekat şükür namazı kılan ziyaretçiler, daha sonra Hz. Eyüp peygamberin Sabır Makamı'na geçti. Burada, Hz. Eyüp'ün vücudunda çıkan yaralar nedeniyle Allah'ı zikredemez hale geldiği ve Allahın'da 'Ayağını yere vur' diyerek ayetini gönderdiği yerden çıkan sudan içen ziyaretçiler duygusal anlar yaşadı. Yaptıkları dualardan sonra tarihi yerlerde resimler çektiren esnaf akşam saatlerinde yola çıkarak Sürmene'ye döndü.