Silvan'a İran Çamı Dikildi

Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucu bölünmüş yolun orta refüjüne yaklaşık 110 İran çamı dikildi.

Silvan'a İran Çamı Dikildi
Silvan Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucu Silvan-Diyarbakır bölünmüş yolun orta refüjüne yaklaşık bin 500 adet ağaç dikimi gerçekleştirilmişti. Orta refüjde daha önceden dikilmiş olan ancak fiziki ve dış faktörlere bağlı olarak zarar gören ve kurumuş olan ağaçların yerine boyları 2 metreyi bulan 110 adet İran Çamı dikildi. Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Fadıl Erdede, "İlçemizin girişinden başlayarak ilçemiz çıkışına kadar olan orta refüjü Silvan'a
yakışır bir yeşillikle donatacağız" dedi. Erdede, "Orta refüjümüzün yaklaşık 500 metresine 110 adet çam ağaçlarımızı dikmiş bulunmaktayız ve bu çalışmamız ilçe çıkışına kadar devam edecektir. Bunun yanı sıra Silvan'ı yeşil ile süslemek için 'Silvan da seninde dikili bir ağacın olsun' adı altında başlatmış olduğumuz ağaç kampanyamız devam etmektedir" diye konuştu.
(İHY-ZG-AŞ-Y)