Sigara Bağımlılığına Karşı Eğir Otu

İştah açıcı, mide ve bağırsak gazlarını giderici, ateş düşürücü, dişetlerini kuvvetlendirici, sinirleri yatıştırıcı etkisi olan Eğir otunun kökünün kurutulduktan sonra çiğnenmesi halinde, sigara alışkanlığına son veriyor

Sigara Bağımlılığına Karşı Eğir Otu
İştah açıcı, mide ve bağırsak gazlarını giderici, ateş düşürücü, dişetlerini kuvvetlendirici, sinirleri yatıştırıcı etkisi olan Eğir otunun kökünün kurutulduktan sonra çiğnenmesi halinde, sigara alışkanlığına son veriyor.
1550'li yıllarda Türkiye'den Avrupa'ya tıbbi bitki olarak götürüldüğünden Avrupa'ya yayılan, Anadolu'da ise Sapanca, Yeniçağa ve Beyşehir göllerinin kenarlarında yetişen Eğir Otu, Eğir Kökü, Hazambel, Azakeyeri, Bataklıksüseni, Yel Otu olarak da bilinir. Meyveleri, yeşilimsi, çiçekleri siyahımsı olan mayhoş bir tad veren Eğir otunun iştah açıcı, mide ve bağırsak gazlarını giderici, idrar ve âdet söktürücü, ateş düşürücü, dişetlerini kuvvetlendirici, ağrıları dindirici ve sinirleri yatıştırıcı etkisi bulunuyor.
Sarılık ve Gut hastalığı (Nikris) ile çocuklardaki tahıl alerjilerinde faydalı olan Eğir otu kökü kurutulduktan sonra yavaş yavaş çiğnenmesi halinde sigara alışkanlığına son veriyor.