Sgk Sahte Sigortalıların Peşine Düştü

Eskişehir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü sahte sigortalıların peşine düştü.

Sgk Sahte Sigortalıların Peşine Düştü
Hizmet akdi ile fiili olarak bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanların 4/a (SSK) sigortalısı olarak sayıldığını hatırlatan Sosyal Güvenlik Kurumu Eskişehir İl Müdürü Cahit Gürsel Akpolat Kuruma yapılan bildirimlerin gerçek dışı olmaması gerektiğini vurguladı.
4/a (SSK) sigortalılarının bildirimi yapılan işyerinde fiili olarak çalışması gerektiğini belirten Akpolat, Kurumun denetim ve kontrolle görevli memurlarınca yapılan denetimlerde 184 adet sigortalının adına bildirilen hizmetlerin sadece belge üzerinde olduğu ve fiili çalışmaya dayanmadığının tespit edildiğini söyledi.
Bir kişinin bir işyerinde fiili olarak çalışmadığı halde çalışıyormuş gibi gösterilemeyeceğini ifade eden Akpolat şöyle konuştu; "184 adet sigortalının fiili çalışmaya dayanmayan hizmetleri iptal edilmiş olup, bu sigortalılardan 24 kişinin emekli olduğu tespit edilmiş, emekli vatandaşlarımızın emekli aylıkları, aylık almaya başladıkları tarihten itibaren kesilmiştir. Kurumumuzdan yersiz olarak almış oldukları aylıkların yasal faizi ile birlikte tahsil edilmesi için gerekli işlemler başlatılmıştır."