Şehzade Mehmet'te Münazara Turnuvası

Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesinde, Edebiyat Zümresi tarafından, öğrencilerin sosyo-kültürel gelişimi amacıyla "Münazara Turnuvası" düzenlendi.

Şehzade Mehmet'te Münazara Turnuvası
Yıllardır proje ve olimpiyat çalışmaları ile adını duyuran Şehzade Mehmet Lisesi, öğrencilerin sosyal yönünü de ihmal etmiyor. Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesinde, Edebiyat Zümresi tarafından, öğrencilerin sosyo-kültürel gelişimi amacıyla 14 takımın katılımıyla düzenlenen "Münazara Turnuvası" tamamlandı. Münazara turnuvasında jüri, "Türkçeyi Doğru, Düzgün ve Etkili Kullanma, Konu Bütünlüğü ve Mantık Örgüsü, Örneklendirme, Etkili Konuşma, Belge ve Delillerden Yararlanma, Soru Sorma Gücü, Karşı Grubun Hatalarından Faydalanma" gibi kriterler doğrultusunda değerlendirme yaptı. Buna göre, lise-1'lerde 9-F sınıfından, İrem Dükenmez, Mehmet Uluç, Muhammed Okan Akçin, Büşra Aldanmaz simli öğrenciler: "Ülkenin varlığını devam ettirmesinde sanayileşme daha önemlidir." diyerek birinci oldular. Lise-2'lerde 10-A sınıfından, Burcu Davulcuoğlu, Elif Kesmez, Furkan Veli Ayvaz ve Enes Karagül isimli öğrenciler, "İnsanı suça iten, 'toplum'dur." fikrini savunarak finali kazandı. Lise-3'lerde ise 11-B sınıfından Feride Nur Haskaraca, Nuri Erşah Buran, Ahmet Melih Günnü, Pınar Yetim isimli öğrenciler de, "Geleceğin dünyasında 'sosyal bilimler' ön planda olacaktır." diyerek başarılı oldu.
Münazara koordinatörü Müslüm Söylemez yaptığı açıklamada, "Münazarada, araştırma var, düşünme var, sonuçlara ulaşma var, medeni cesaret var, konuşma yeteneğini geliştirme var. Bu yönleriyle ele aldığımızda, münazara yarışmalarının öğrencilerimizin gelişimi için en uygun faaliyetlerden biri olacağına karar verdik. Sınıflar arası kuralarımızı çekerek, karşılaşmalarımızı yaptık. Heyecanlı saatler geçirdik. Zaman zaman ateşli tartışmalar oldu. Ama kazanan taraf, tezini en iyi savunan taraf oldu." dedi.