Sakarya Büyükşehir Belediyesi 215 milyon TL'lik yatırım yaptı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Zeki Toçoğlu, 2010 yılında 215 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

Geçen yıl yapılan çalış

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Zeki Toçoğlu, 2010 yılında 215 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

Geçen yıl yapılan çalışmaları değerlendiren Toçoğlu, 2010 yılında her alanda yatırımlar yaptıklarını belirtti. En öncelikli yatırımlarının Türkiye'de bir ilk olan Enerji Santrali Projesi olduğunu kaydeden Toçoğlu, "İlk defa bir belediye hidroelektrik santrali inşa edecek. Sakarya Nehri üzerine projelendirilen 3 adet hidroelektrik santralinden ilkinin ihalesini yaptık. Daha sonra birincisinin inşaatı için çalışmalara başladık ve birinci santralin temeli atıldı. En kısa zamanda çalışmaları tamamlayacağız. 40 milyon TL'ye mal olacak enerji santrallerimiz tamamlanınca, artık kendi elektriğimizi üretebileceğiz. Dolayısıyla elektriğe harcadığımız maliyeti artık yatırımlara harcayabileceğiz." dedi.

Altyapıdan sağlığa, kültür etkinliklerinden sosyal faaliyetlere, spor alanındaki hizmetlerden, asfalta, ulaşıma, çevre hizmetlerine kadar her bir alanda yatırımlar yaptıklarını anlatan Toçoğlu, 2011 yılında da hiç hız kesmeden, tempoyu artırarak halka hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti. Geçen sene altyapı ve asfaltlama çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Toçoğlu, Erenler, Serdivan, Adapazarı, Arifiye, Hendek, Akyazı, Söğütlü, Ferizli, Karapürçek ve Sapanca ilçelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarda 200 bin ton asfalt döktüklerini söyledi.

YENİ HİZMET BİNASI

Altyapı çalışmalarına da değinen Zeki Toçoğlu, ADASU'nun 2010 yılında 142 kilometre içme suyu, 46 kilometre kanalizasyon ve 31 kilometre yağmursuyu çalışması gerçekleştirdiğini vurguladı. Toplu taşıma araçlarında ücret ödemeleri, nakit kullanım yerine Kart 54 ile yapılmaya başlandığını anımsatan Toçoğlu, şehir içindeki birçok kavşağın yeniden düzenlendiğini belirtti.

Toçoğlu, gerçekleştirilen diğer yatırımlarla ilgili şunları söyledi: "Yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan Süpürgeciler Sitesi'ni esnafımızın hizmetine açtık. Şehrin simgelerinden olan Tarihi Çark'ın, benzeri 1901 yılına ait kartpostaldan elde edilen görüntüsünden esinlenerek, yeniden inşaa edildi. Yeni hayvan pazarını Ticaret Borsası ile ortak çalışma sonucu Alancuma'ya taşıdık. Tıbbi Atık Sterilize Tesisleri'ni hizmete soktuk. 17 Ağustos depreminde hasar gören ve hem tehlike saçan hem de estetik anlamda şehrimizde büyük bir sıkıntıya yol açan 7 hasarlı binanın yıkımı yapıldı. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ni açtık. Sanat ve meslek edindirme kurslarımızdan 4 bin 500 kursiyerimiz faydalanıyor. Yeni arıtma tesisleri için ihaleye çıkıldı. Kuracağımız beş arıtma tesisi 700 bin nüfusa hitap edecek. Şehrimize yepyeni bir terminal kazandırıyoruz. Yeni terminalimiz Hanlı Bölgesi'nde yolların kesiştiği noktada yapılıyor. Şu anda inaatın tamamını bitirmiş durumdayız."

Belediyeye hizmet binası kazandırmak için de girişimlerde bulunduklarını söyleyen Toçoğlu, "Bayındır İl Müdürlüğü'nün yerinin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi için gerekli girişimlerde bulunduk ve bu arazi bize devredildi. Birimlerimizi aynı yere toplayacak bir binaya ihtiyacımız var. Kısa vadede belki yapamayız, ama uzun vadede buraya bir hizmet binası yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.