Posbıyık'tan Önemli Açıklamalar

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, muhtarlarla yemekte bir araya geldi.

Posbıyık'tan Önemli Açıklamalar
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye plaj tesislerinde muhtarlarla yemekte bir araya gelerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediye meclis üyeleri, daire müdürlerinin de katıldığı yemekte, Başkan Posbıyık, merak edilen konular hakkında açıklamalarda bulundu. Bazı konularda yanlış anlaşıldığının altını çizen Posbıyık, kendisinin milletvekilliği adaylığı için herhangi bir açıklamada bulunmadığını, Zonguldak halkı istediği takdirde aday olabileceğini belirtti. Milletvekilliği için istifa etmesi halinde kimin belediye başkanı olacağı sorusuna da açıklık getiren Posbıyık, kimsenin heyecanlanmaması gerektiğini söyledi. Geçen dönem olduğu gibi olayların olmayacağını belirten Posbıyık, 25 meclis üyesinden 18'inin CHP'den olduğunu kaydetti. Posbıyık toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu birliktelik muhtarlarla bir arada ve iç içe olmamız açısından son derece önemli. Ben iletişimin önemli olduğunu her zaman söylerim. Bazen de iletişimde araya nifaklar girdiği için birinin söylemediği lafı başka birileri söylemiş gibi anlatır; arada birtakım uçurumlar oluşturmaya çalışır. Halbuki karşılıklı konuşmalar neticesinde de arada hiçbir problemin olmadığı anlaşılır. Karadeniz Ereğli'de her şeyden evvel iletişime ihtiyacımız var. Sizler sadece günlük mesainizi kazanmak için çalışırsanız, 8 saat çalışıp evinize gider keyfinize bakarsınız. Ancak dinimizin de emrettiği gibi mahallemize, sokağımıza, toplumumuza ve sıkıntı çeken insanlar için toplum hizmeti yapıyoruz hep beraber. Biz onu yapıyoruz. Biz insanları mutlu etmek için bir araya gelerek mücadele ediyoruz. Zaman zaman kopukluklar oluyor; ama elimizden geldiği kadar bunu asgariyeye indirmek lazım. Ben bazen yanlış anlaşıldım, herkesle kavga ettiğim iddia edildi. Benim CHP'de bile kavgam olduğu söylendi. Benim CHP'de kavgam olması mümkün değil. Orası bir aile ortamı. CHP İlçe Başkanı ile de il başkanı ile aramızda zaman zaman münazaralar olmaması mümkün değil. Ama ben hiç kimseyle kavgalı falan değilim. Herkesi yürekten seviyorum. Benim tek kavgam Zonguldak'ı sömürmeye çalışanlarla ve bu memleketin insanlarının canını yakan, ekonomik değerlerini geriye çeken insanlarla. Onlarla da mücadelemi sürdüreceğim. Son zamanlarda da 'Halil Posbıyık milletvekili adayı olacak' deniyor. Ben bugüne kadar böyle bir açıklamada bulunmadım. Hedefler olabilir. Pek tabii ki; ben de bu ülkede yaşayan bir insan olarak ideallere ve ilkelere sahibim. Hedeflerime doğru yürümek isterim. Ama halk isterse böyle bir noktaya doğru giderim. Benim patronum daima halktır. Bunu her zaman söylemişimdir. Zonguldak halkı isterse ve genel merkezim de isterse pek tabii ki bu yola girerim. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.
"KİMSE HAVALARA GİRMESİN"
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, milletvekili olduğu zaman belediye başkanının kim olacağı yönündeki söylemlere de cevap vererek, "Bu akşam vermek istediğim mesajlardan bir tanesi de bu. Hiç kimse merak etmesin, heyecanlanmasın, havalara falan girmesin. Geçen dönem olduğu gibi olaylar olacak falan diye beklemesin. Geçen dönem apayrı bir konudur. Aramıza birtakım yanlış insanları da almak mecburiyetinde kalmıştık. Bu dönem 25 meclis üyesinden 18'i CHP'de. 18 tane meclis üyesi arkadaşım var. Aslanlar gibi, hepsi de birbirinden değerli. Her biri de belediye başkanlığı yapabilme kapasitesine sahip insanlar. Bunu samimiyetle ve yüreğimle söylüyorum. Aynı zamanda ilkeli ve idealist insanlar. Benle beraber hep birlikte bir yumruk olmuş vaziyetteyiz. Hiç kimse bir şey beklemesin. Kulağıma bir şeyler geliyor; ben 18 arkadaşı bir odaya koyarım, hiçbir telkinde de bulunmam. Ben milletvekiline adaylığımı koyarsam aralarından bir tane belediye başkanı seçerler. O arkadaşımız yeni belediye başkanı olacağı için bugüne kadar 20 yıllık tecrübelerime dayanarak ona yardımcı olurum. Projelerimizi Ereğli'ye açarız. Elimi Ereğli Belediyesi'nden çekmem. Aynı zamanda bütün hizmetleri Ankara'dan buraya çekmek suretiyle de Ereğli'nin önünü açmaya çaba sarf ederiz" diye konuştu.
"HER MAHALLEM AYNI HİZMETİ ALACAKTIR"
Başkan Posbıyık, en büyük idealinin Zonguldak'a hizmet götürmek olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"İnşallah en büyük idelim, kırsal kesime hizmet götürmek, Zonguldak'a hizmet götürmek. Şu an belediye başkanıyım ve şu an da aynı şeyleri yapmaya çalışıyorum. Belediye başkanı olarak hizmet götürmem gereken yerler sınırlı. Her yere hizmet yapamazsınız. Ama bunu aşmak istiyoruz. Hem Ereğli'deki ekonomik sıkıntıları aşmak hem de kırsala hizmet götürmek için bunu yapmak zorundayız. 31 mahalleye ulaştık. Neden bana muhtarlarım ve vatandaşlarım yardım etti? 2000'li yıllardan beri hayalimiz Karadeniz Ereğli'de demir-çeliğin yan sanayilerini geliştirmekti. Bakanlık düzeyinde de bu yan sanayi tesisleri için sektörel teşvik alma olayını çok iyi noktalara getirdik. Soğanlıyörük tarafında yapacağımız atölyelerle birlikte o bölgedeki bütün gençlerimizi işsizlikten kurtaracak düzeye ulaşmak için on seneden beri uğraşıyoruz. Bundan önce Ereğli'yi Pınarcık'a kadar genişletmek için Valilik düzeyince yaptığımız girişimlere ne yazık ki siyaset mani oldu. Yaptırmadılar. Biz de referandum yoluyla bu yeni mahallelerin hepsini aldık. Muhtarlarımızın ve oralarda yaşayan vatandaşlarımızın sayesinde. Ama Soğanlıyörük ve Pınarcık'ta inanılmaz bir karşı siyasetle karşılaştık. Çünkü onlar halkı düşünmüyorlar. Onlar sadece kendi siyasi geleceklerini düşünüyorlar. Biz bundan rahatsız değiliz. Bu düşlerimizi mutlaka gerçekleştireceğiz. Benim şu anda 31 tane mahallem var. Merkezdeki mahallem ile en uçtaki mahallem benim için aynı noktada. Her bir mahallem de aynı hizmeti alacaktır. Nerde sıkıntı varsa orada da sıkıntı kalmayacak. Bütün birimlerimizle gerekli planlamalarımızı yaptık."
"KORKAK POLİTİKACILAR YÜZÜNDEN BU HALE GELDİK"
Politikacıları da eleştiren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Hiç kimse kusura bakmasın, bu bölgede il genel meclis üyeleri de seçiliyor, milletvekilleri de seçiliyor. Benim mahallelerim dışında kalan yerler köy hudutlarında kaldığına göre, oralara suyu onlar verecekler, çöpü onlar kaldıracaklar. 31 mahallenin dışında ne su veririm ne de çöp toplarım. Köylere belediye başkanı olarak ben mi hizmet etmek zorundayım. İl genel meclis üyeleri ve milletvekilleri ne yapar? Kızan kızar, darılan darılır. 'Oy vermiyorum' diyenler de oy vermezler. Ama ben hukuktan ayrılmam. Bir işaret falan da vermiyorum. Eğer halk takdir etmezse sayın genel merkezimiz uygun görmezse milletvekili olmak için yanıp tutuşmuyoruz. Hizmet etmek için yanıp tutuşuyoruz. Bu ürkek, korkak ve sığ politikacılar yüzünden biz bu noktaya geldik" dedi.
"ZONGULDAK UZUN YILLAR TÜRKİYE'YE BAKTI"
Zonguldak'ın enerji üssü olduğunu belirten Başkan Posbıyık, "Zonguldak Türkiye'ye baktı uzun yıllar. Tenis kortu bile İstanbul'da, Ankara'da yokken Fener'de vardı. Lokaller, özel okullar Kandilli de Zonguldak'ta vardı. Diğer taraflar bunları bilmezlerdi dahi. Zonguldak oraları besledi. Türkiye'nin nüfusu 50 milyonken Zonguldak'ta çalışan sayısı 55 bindi. Türkiye 75 milyon, Zonguldak'ta 10 bin kişi çalışıyor. İşte kötü siyasetçiler, ürkek siyasetçiler seslerini çıkaramadıkları için, işbirlikçilerden korktukları için, sömürü düzenine aykırı davranamadıkları için Zonguldak bu noktaya gelmiştir" diye konuştu.
Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, yaklaşan genel seçimlerde Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a güvendiklerini ve her zaman arkasında olduğunu belirtti. Başol, "Bu yemek benim için çok anlamlı bir yemek. Ereğli Belediyesi'ne bağlı 23 mahallemiz 7 mahalle daha eklenerek 31'e ulaşmıştır. Bunun için Başkanımız Halil Posbıyık'a çok teşekkür ederiz. Yaklaşan genel seçimlerde Ereğli'ye daha iyi hizmet edecek, vekillere ihtiyacımız olduğunu görmekteyiz. Buradan Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'a sesleniyorum. Kendilerine çok güveniyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığı takdirde bizde asla kendilerini yarı yolda bırakmayız" dedi.