Pasinler'e 300 Bin Lira Destek

Erzurum'un Pasinler İlçe Kaymakamlığına Kuzeydoğu Kalkınma Ajansından proje karşılığı 300 bin lira hibe desteği verildi.

Pasinler'e 300 Bin Lira Destek
Kuzeydoğu Kalkınma Ajansının açmış olduğu Tarım, Turizm ve Sanayi alanlarında mali destek programına turizm alanında proje yaparak başvuru yapan Pasinler Kaymakamlığı "Turizm ile ine yeniden Pasinler" isimli projesi yüzde 85 hibe desteği almaya hak kazandı.
Kaymakam Gürkan Polat, "Turizm ile yeniden Pasinler" projesini kısa bir zaman içerisinde hazırlanarak KUDAKA'nın 2010 mali destek programına sunulduğunu belirterek, Pasinler Kale Otel ve Kaplıca tadilatı için hazırladıkları projenin 297 bin 840 liralık mali destek sağladıklarını ifade etti.
Sağlanan yüzde 85 hibe mali destekle Pasinler Kale Otel ve Kaplıcanın tadilatını yapacaklarını, bu hibe desteği sayesinde ilçeye yaraşır şekilde otel ve kaplıca kısmına gerekli yatırımı gerçekleştireceklerini belirten Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat, ilçeye beş aydır gelmesine rağmen kurduğu proje ekibiyle Kuzeydoğu Kalkınma Ajansının yanı sıra SODES kapsamında yaptıkları projeler arasında üç projenin de kabul edildiğini ifade etti.
SODES kapsamında Anadolu Lisesinin spor salonuna Kültür Merkezi yapacaklarını söyleyen Polat, Atatürk Yatılı Bölge Okuluna (YİBO) kuracakları kütüphane ile ilçe deki 15 okulunda faydalanacağını, proje ekibinin aralıksız Pasinler için projeler yaptığını, Nisan ayında açılacak olan mali destek programlarına da yeni projeler için çalışmalar başlattıklarını söyledi.
İlçede kurdukları proje ekibinin sadece kurumsal bazda hizmet vermediklerini, istek halinde vatandaşlar içinde hizmet verebileceğini belirten Gürkan Polat, çıkan projelerde emeği olan Yunus Cihan ve Nurdan Karbuz'a teşekkür ettiğini ifade etti.