Pakistan'a 'İnegöl Köyü'

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı İlyas Sağlam, Pakistan'da İnegöllü hayırseverlerin yaptırdığı ev sayısının 15'e ulaştığını belirtti.

Pakistan'a 'İnegöl Köyü'
İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde yürütülen 'Pakistan'da köy' projesine yurdun değişik yerlerinden desteğin sürdüğünü belirten İNİYAD Başkanı İlyas Sağlam, "Son olarak Bursa İHH İnsani Yardım Derneği'nin 100 evlik Bursa köyü projesi vardı. İlçemizde de İHH ile ortaklaşa 'Pakistan'da İnegöl köyü' projesini başlattık. Pakistan'da yaşanan sel felaketinin büyüklüğünü yıkılan ev sayısı göstermektedir. Dolayısıyla insanlar için barınak en temel ihtiyaçlardandır. Yapılacak evler 55 metrekare, tek katlı, 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşuyor. Bahçeli nizamda yapılacak evlerin eşyası dahil maliyeti 5 bin 500 dolardır. Bu evlerden oluşacak köyler 30, 50 veya 100 haneli olabilecek köylere ve evlere bağış yapanların isimleri verilebilecek" dedi.
İNİYAD olarak hedeflerinin Pakistan'da 30 haneli bir İnegöl köyü kurmak olduğunu anlatan Sağlam, "Şu an 15 ev inşaatı için söz alındı. Bunların 12'sinin parası ödendi. İnegöl bu projeyi inşallah başaracaktır. Hayırseverlerimiz, gerek firmalarının, gerek anne ve babalarının isimlerini veya kendi isimlerini bu köylere verebilecek. Detaylı bilgi için derneğimizden proje temin edilebilir. Tanıdığınız hayırseverlere bu projeyi duyurarak bir hayra vesile olabilirsiniz. Biz bağışlanan 5 bin 500 doları son kuruşuna kadar bu evlerin yapımında kullanacağız. Bunu İHH ve İNİYAD adına taahhüt ediyoruz" diye konuştu.