Ömrünü Tamamlamış Araçları Teslim Etmenin Zamanı Geldi

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Ömrünü Tamamlamış Araçlar (ÖTA) Yönetmeliği, 1 Ocak 2011'de yürürlüğe girdi.

Ömrünü Tamamlamış Araçları Teslim Etmenin Zamanı Geldi
Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde, hayata geçirilen Ömrünü Tamamlamış Araç (ÖTA) Yönetmeliği'ne göre; kullanıcılar ömrünü tamamlamış araçlarını, bertaraf formu doldurarak ekonomik operatörlerin teslim noktalarına verecekler.
1 Ocak 2011'de yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde, ömrünü tamamlamış araçların ve araç bakımlarından çıkan parçaların toplanması ve geri dönüşümü "ekonomik operatör" olarak tanımlanan kuruluşlar tarafından yapılacak.
Aksam Otomotiv ve HYS ortaklığında kurulan ve ÖTA kontrolü hakkındaki yönetmeliğe uygun olarak yapılanan sektördeki ilk branş şirketi olan EkoSistem konuyla ilgili açıklamasında, araç sahiplerinin bulundukları ildeki teslim noktalarında, bertaraf formu karşılığında araçlarını teslim alacağını duyurdu. Şirket; sigorta şirketleri ile otomotiv distribütörlerinin takip ve raporlama işlemlerini de büyük ölçüde azaltacak.
EkoSistem-Genel müdür- Osman Telli, ömrünü tamamlamış araç sayısının ve bunu yarattığı çevresel sorunların giderek arttığını belirterek, "Hem çevresel duyarlılığımız hem de otomotiv sektöründeki tecrübelerimiz bir araya geldiğinde yapmış olduğumuz yatırımın oldukça iyi neticeler vereceğini düşünüyoruz. Çözüm ortağı olarak hizmet vereceğimiz sigorta şirketleri ile otomotiv distribütörlerinin iş yükünü azaltarak, verimli sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, 1.Ocak.2011
tarihinde hayata geçirilen yönetmelik kapsamındaki uygulamalar, uzun yıllardır AB ülkelerinde standart hale gelmiş durumda. Türkiye'de de bu uygulamanın ekonomik operatörlerin karşılıklı dayanışması ve içerik sağlayıcı destekleriyle gelişeceğine, eksikliklerin aşılacağına güveniyorum" dedi.
(CY-CY-E)

------------------- TEXT.htm follows -------------------





EKO


style="mso-spacerun: yes">  - ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARI TESLİM
ETMENİN ZAMANI GELDİ"urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


size=3>